06 / 05 / 2024

Demirköprü Barajı ne durumda

Demirköprü Barajı ne durumda

Ege Bölgesi’ nin gerek tarımsal sulamada gerek elektrik üretiminde can damarlarından biri olan Demirköprü Barajı ’nda su seviyesinin yüzde 55 oranında olduğu belirtildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Türkiye ve dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı törenle 18 Mart 2022 Cuma günü resmen faaliyete girdi. Köprüde bulunan gizli sembollerin ne anlma geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne büyük ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü, Dubai'de International Road Federation tarafından düzenlenen ödül töreninde  'Proje Finansmanı' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Asya ile Avrupa'yı birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler...

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

Çanakkale Ilıca Köprüsü ne zaman tamamlanacak?

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde bulunan Ilıca Köprüsü'nün yapımının ne zaman tamamlanacağını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

BASF, Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi!

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi.BASF, aktif deprem bölgesine inşa edilen Osmangazi Köprüsü için dayanıklı ve uzun bir servis ömrü sağlıyor.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü'ne tabliye betonu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yapımına başlanan Aksu Köprüsü’nde iki yakanın birleşimi tamamlanarak tabliye betonu dökümüne başlandı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'ne ilk kazma 18 Mart'ta vurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprü için resmi sürecin başladığını belirtti. Yıldırım, 1915 Köprüsü'ne ilk kazmanın 18 Mart 2017'de vurulacağını belirtti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ses kırıcıları yapılacak mı?

İstanbul'un gürültü ve kirliliğine en uzak semtleri: Zekeriyaköy ve Uskumruköy. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bağlanan otoyolların trafiğe açılmasıyla sessiz ve sakinliğiyle bilinen bu bölge de gürültü kirliliğiyle karşılaştı.

Üsküp Demirköprü Mahallesi'nde dönüşüm hızlandı!

Üsküp’ten göç eden Türklerin 1957’de kurduğu Demirköprü Mahallesi, Karşıyaka’nın en tanınan mahalleleri arasında yer alıyor. Tek katlı evler ve tarlaların yoğun olduğu mahallede şimdilerde ise kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda.

Demirköprü Barajı ne durumda Haberi

Demirköprü Barajı ne durumda

Ege bölgesini etkisi altında alan yağışlar Demirköprü Barajı’nda su seviyesini artırdı. Son yağışlarla birlikte barajdaki su seviyesinin yükselmesi bölge üreticisini ümitlendirdi.Demirköprü Barajı’nda su seviyesinin her geçen gün yükseldiğini belirten Salihli Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Ali Gürsoy, ”Demirköprü Barajı’nın aralık ayında su seviyesi yüzde 29 oranında idi. Geçen 2 aylık süreçte kar yağışı ve sağanak halinde devam eden yağmur nedeniyle su seviyesi yüzde 55’e yükseldi. İklim şartlarının ne olacağını tahmin etmemiz zor. Meteoroloji bile tahminlerini 5 günle sınırlı yapabiliyor. Sağlıklı bir değerlendirme, yağışlı dönem geçtikten sonra yapılabilir. ‘Su yetersiz, kuraklık olacak’ gibi bir şey söylemek, yerinde bir değerlendirme olmaz. Demirköprü Barajı’nın su oranını her geçen gün yükseliyor. Sulama sezonu öncesi yine de tedbirli olmak gerekir”diye...