06 / 05 / 2024

Demirköprü Barajında son durum

Demirköprü Barajında son durum

Ege Bölgesi’ nin gerek tarımsal sulamada gerek elektrik üretiminde can damarlarından biri olan Demirköprü Barajı ’nda su seviyesinin yüzde 55 oranında olduğu belirtildi.

Ayçiçeği alım fiyatlarında son dakika! Ayçiçeği hangi borsada kaç TL? İşte 4 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatifleri ve Çukobirlik, ayçiçek taban fiyatını 10-11 Türk Lirası arasında açıklamıştı. Peki ayçiçeği bugün hangi borsada kaç TL? Ayçiçeği alım fiyatlarında son durum ne? İşte TMO, Edirne ve Uzunköprü Ticaret Borsası ayçiçek fiyat listesi 4 Eylül  2022...

Ayçiçek fiyatlarında son dakika! Hangi borsada ayçiçeği fiyatı kaç lira? İşte 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatifleri ve Çukobirlik, ayçiçek taban fiyatını 10-11 Türk Lirası arasında açıkladı. Peki ayçiçeği fiyatında son durum ne? Ayçiçeği bugün hangi borsada kaç lira? İşte TMO, Edirne ve Uzunköprü Ticaret Borsası ayçiçek fiyat listesi 16 Ağustos 2022...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Yusufeli Barajı'nda gövde beton dökme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde son çalışmalar tamamlandı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan, "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" için tören alanındaki son hazırlıklar kontrol edildi.Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı 18 Mart için tören alanında son çalışmalar tamamlandı.

Diyarbakır Silvan Barajı'nda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Dicle Havzası'nda bulunan Kulp Çayı üzerinde yapımı devam eden ve yüzde 52 gerçekleşme seviyesine ulaşan Silvan Barajı tamamlandığında 2 milyon 351 bin 230 dekar zirai alan sulanacak." ifadesini kullandı.

Üsküp Demirköprü Mahallesi'nde dönüşüm hızlandı!

Üsküp’ten göç eden Türklerin 1957’de kurduğu Demirköprü Mahallesi, Karşıyaka’nın en tanınan mahalleleri arasında yer alıyor. Tek katlı evler ve tarlaların yoğun olduğu mahallede şimdilerde ise kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda.

Sakarya Akçay Barajı’nda son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, Akçay Barajı’nda çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi...

Reyhanlı Barajı inşaatında son durum ne?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Hatay'da inşa edilen ve bölgenin en büyük projelerinden biri olan Reyhanlı Barajı'nda çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.

Çanakkale Kocabaş Köprüsü'nde son durum!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Kocabaş Köprüsü’nü yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. DSİ 252. Şube Müdürü Doğan Kahraman, Kocabaş çayı ve yan kolları ıslahı inşaatının yüzde 64’lük kısmının sona erdiğini belirtti.

Demirköprü Barajında son durum Haberi

Demirköprü Barajında son durum

Ege bölgesini etkisi altında alan yağışlar Demirköprü Barajı’nda su seviyesini artırdı. Son yağışlarla birlikte barajdaki su seviyesinin yükselmesi bölge üreticisini ümitlendirdi.Demirköprü Barajı’nda su seviyesinin her geçen gün yükseldiğini belirten Salihli Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Ali Gürsoy, ”Demirköprü Barajı’nın aralık ayında su seviyesi yüzde 29 oranında idi. Geçen 2 aylık süreçte kar yağışı ve sağanak halinde devam eden yağmur nedeniyle su seviyesi yüzde 55’e yükseldi. İklim şartlarının ne olacağını tahmin etmemiz zor. Meteoroloji bile tahminlerini 5 günle sınırlı yapabiliyor. Sağlıklı bir değerlendirme, yağışlı dönem geçtikten sonra yapılabilir. ‘Su yetersiz, kuraklık olacak’ gibi bir şey söylemek, yerinde bir değerlendirme olmaz. Demirköprü Barajı’nın su oranını her geçen gün yükseliyor. Sulama sezonu öncesi yine de tedbirli olmak gerekir”diye...