19 / 05 / 2024

Demirköy Hamdibey tarihi yapı

Demirköy Hamdibey tarihi yapı

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, boşnakların yoğun yaşadığı Demirköy ilçesine bağlı Hamdibey köyünde tarihi yapıların restorasyonu için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Birol Kkocagöz ve Mehmet Kamil Atkın ortaklığında kuruldu.

THY Emlak Konut GYO kura sonucu 2023 ne zaman açıklanacak? Emlak Konut Arnavutköy kura tarihi belli oldu mu? Hemen bakın

THY Emlak Konut GYO kura sonucu 2023 ne zaman açıklanacak? Emlak Konut Arnavutköy kura tarihi belli oldu mu? Hemen bakın...

Altın Kahini İslam Memiş dibe vuran altın için yükseliş tarihi verdi! Herkes tek bir rakama odaklandı! Hemen bakın

Altın Kahini İslam Memiş, son günlerde dibe vuran altın için yükseliş tarihi verdi. Herkes tek bir rakama odaklandı! Hemen bakın.

İslam Memiş altın için yükseliş tarihi verdi! Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, son 4 haftadır düşüşe geçen altın için yükseliş tarihi verdi. Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Frene basan altın için yükseliş tarihi belli oldu! Altın tozu dumana katacak! Bir kenarda altını olanlar hemen bakın

Altın fiyatları haftanın yeni işlem gününe düşüşle başladı. Herkes altın fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini araştırırken uzmanlarda yükseliş tarihi geldi. Altın o gün tozu dumana katacak. Bir kenarda altını olanlar hemen bakın!

Nidapark Çengelköy’de tarihi konut kampanyası başladı! Yüzde 10 peşinatla, ödemeler 2023'te!

Nidapark Çengelköy projesinde Tarihi Konut Kampanyası başladı. Başlatılan yeni kampanyada yüzde 10 taksitli peşinat verilerek ev sahibi olunabiliyor, ayrıca 36 ay 0,99 vade farkıyla ödemeler 2023'te başlıyor.

Kırklareli Demirköy'in konut ihtiyacı artıyor!

Kırklareli  Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, ilçenin konut ihtiyacının arttığını dile getirerek TOKİ konutlarının ilçeye kazandırılması için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Arnavutköy'deki tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa çıktı!

Osmanlı döneminde haremlik olarak kullanılan, dünyanın en havalı 40 semtinden biri seçilen Arnavutköy'de yer alan 100 yıllık tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa sunuldu.

Rahmi Koç’un Kaleköy'deki tarihi evi!

Rahmi Koç, Kaleköy'deki tarihi evine gitti. 5 kamarası bulunan yelkenli yatını, evinin bulunduğu Kaleköy’de demirleyen Koç, evinde dinlendi...

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Kırklareli Demirköy Halk Kütüphanesi inşaatı tamamladı!

Kırklareli Demirköy'de inşaatına geçtiğimiz yıl başlanılan halk kütüphanesi binasının inşaat çalışmalarına başlandı. Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, yazılı açıklamasında, kütüphanenin koronavirüs salgının önlenmesinden sonra hizmete açılacağını duyurdu.

Demirköy Hamdibey tarihi yapı Haberi

Demirköy Hamdibey tarihi yapı

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, boşnakların yoğun yaşadığı Demirköy ilçesine bağlı Hamdibey köyü turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.


Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rumların yaşadığı dönemde, Trulya (Güzel kız) olarak bilinen ve mübadelenin ardından adı Hamdibey olarak değiştirilen köydeki tarihi yapıların restorasyonu için Kırklareli Valiliği, İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı'nın başlattığı çalışmaların devam ettiğini söyledi.


"Sokak Sağlıklaştırması ve Meydan Düzenlemesi" projesinin kısa sürede hayata geçirileceğini ifade eden Asan, proje ile köy yolları ve tarihi yapılar mimarisine uygun olarak restore edileceğini belirtti.Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Asan, Hamdibey köyünün çok zengin bir tarihi yapısı olduğunu sözlerine...