05 / 05 / 2024

Demiryolu çift tüp geçit projesi

Demiryolu çift tüp geçit projesi

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidinde son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesiyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesini birbirine bağlayacak, Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi projesinde çalışmalar kesintisiz sürüyor.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli 2019'da tamamlanacak!

TCDD Adana 6. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Saygılı, Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidini kapsayan projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Ekrem Demirtaş: Körfez Tüp Geçit Projesi önemli bir proje!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Körfez Tüp Geçit Projesi'nin kilitlenen İzmir trafiği için önemli bir çözüm yolu olduğunu, mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İTO Başkanı Demirtaş: İzmir Körfez Tüp Geçiti hayati bir proje!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Körfez Tüp Geçit Projesi'nin kilitlenen İzmir trafiği için önemli bir çözüm yolu olduğunu, mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

YÖK Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulmasını onayladı!

Ege Bölgesi'nde tıp fakültesi olmayan tek il olan Uşak, fakültesine kavuşuyor. Yüksek Öğretim Kurulu, Uşak'a Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladı. Uşak Milletvekili Mehmet Altay, fakültenin yakın zamanda açılacağını müjdeledi.

Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulacak!

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, "Uşak Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması yönündeki teklif YÖK tarafından kabul edildi'' dedi.

İzmir Körfez Tüp Geçidi eleştirileri yanlış!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'ne yönelik eleştirileri doğru bulmadığını bildirdi.

Körfez Tüp Geçit Projesi İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de yapımı planlanan Körfez Tüp Geçit Projesi'nin nostalji yolu olmadığını, kilitlenen İzmir trafiğine çözüm sağlayacağını bildirdi.

Özel üniversiteler Topkapı Yenibosna arasında tıp fakültesi için yer arıyor!

İstanbul'daki özel üniversiteler Topkapı-Yenibosna arasında tıp fakültesi yapacak yer arıyor. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Kampüsü Topkapı Maltepe'de, Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Merkezefendi'de hayata geçti...

Demiryolu çift tüp geçit projesi Haberi

Demiryolu çift tüp geçit projesi

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini birbirine bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor. TCDD Yol Dairesi Başkanı Selahattin Sivrikaya, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Adana-Gaziantep- Malatya konvansiyonel hattı üzerindeki Bahçe-Nurdağı ilçeleri arasında inşa edilen çift tüp geçit için toplam 8 metre çapında 20 bin 400 metre tünel kazılacağını anımsattı. 


193 MİLYON LİRA 

Çalışmaların 2 yıl içinde bitmesinin planlandığını aktaran Yol Dairesi Başkanı Sivrikaya, tünelin tamamlanmasıyla mevcut demiryolu hattının 17 kilometre kısalacağını vurguladı. Sivrikaya, proje kapsamında şimdiye kadar klasik kazı yöntemiyle ilerleme yapıldığını belirterek, bundan sonraki kısımda dünyada en çok tercih edilen yöntem olan tünel kazma makinesinin kullanılacağını, bunun çalışmaları daha da hızlandıracağını bildirdi....