05 / 05 / 2024

Demiryolu hat projeleri

Demiryolu hat projeleri

Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı Lütfi Elvan, nüfusun büyük bir kısmını kapsayan 15 ilin önümüzdeki beş yıl içerisinde yüksek hızlı demir yolu hattıyla buluşacağını açıkladı.

Selçuk-Ortaklar Demiryolu ve 2. Hat projesi meclis gündeminde!

Selçuk-Ortaklar Demiryolu ve 2. Hat projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Okyay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray-Ulukışla Demiryolu Hattı projesi meclis gündeminde!

Aksaray-Ulukışla Demiryolu Hattı ve Yüksek Hızlı Tren Yolcu Hattı Projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Açıkel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu hat uzunluğumuzu 12 bin 800 kilometreye çıkardık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Demiryolu hat uzunluğunu 12 bin 800 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız" dedi.

2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları mecliste!

Demiryolu projeleri ve 2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin’de kentsel demiryolu projeleri artarak devam ediyor!

Çin’in devlet planlama otoritesi Çarşamba günü, Şangay’da 298,35 milyar yuan (43,28 milyar dolar) değerinde yeni kentsel demiryolu projelerinin onayladığını dile getirdi.

Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu nedir?

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Samsun-Sivas demiryolu hattında modernizasyon çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Hat Eylül'de açılacak...

Gebze-Halkalı demiryolu hattının yüzde 78'i tamam!

Gebze-Halkalı demiryolu hattının yüzde 78'i tamamlandı. İnşaatında sona gelinen hat bu sene sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacak...

Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için çalışmalar başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için düğmeye basıldı.

Sivas-Erzincan Demiryolu projesinde değişiklik!

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından, Sivas Erzincan Demiryolu Projesi'nde hat revizyonu yapılması planlanıyor.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nda sona yaklaşıldı!

839 km uzunluğundaki Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesinde sona yaklaşıldı. Hat, İpek yolunu yeniden canlandırmak amacıyla hayata geçirildi.

Demiryolu hat projeleri Haberi

Demiryolu hat projeleri

İSTANBUL, Ankara, Konya ve Eskişehir gibi iller hızlı trenle birbirine bağlanırken, kapsam genişliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfî Elvan, Ankara çıkışlı olmak üzere, nüfusun büyük bir kısmını kapsayan 15 ilin önümüzdeki beş yıl içerisinde yüksek hızlı demir yolu hattıyla buluşacağını açıkladı. Elvan, "Ankara-Eskişehir, Ankara istanbul ve Ankara Konya hatlarımızda yüksek hızlı trenlerimiz halkımızın hizmetinde. Ankara-Sivas, Ankara- Bursa, Ankara-lzmir hatlarımızda da çalışmalarımız sürüyor. Konya-Karaman hızlı tren hattının ise inşa çalışmalarına bildiğiniz gibi bu yıl başlamıştık. Projenin ilk aşamada yeni 2.hattının 2015 yılında, geri kalan kısmının da 2016 yılında tamamlanması planlanmakta. Böylece, Konya-Karaman arası seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya düşecek. Bu proje; Ulukışla-Mersin; Adana-Osmaniye-Gaziantep Şanlıurfa-Mardin güzergahını izleyen Hızlı Demiryolu Koridorunun ilk halkasını da oluşturmakta" dedi. Ulaştırma, Denizcilik...