03 / 05 / 2024

Sivas-Erzincan Demiryolu projesinde değişiklik!

Sivas-Erzincan Demiryolu projesinde değişiklik!

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından, Sivas Erzincan Demiryolu Projesi'nde hat revizyonu yapılması planlanıyor.



T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından, Sivas ve Erzurum İli sınırları içinde yapılıp işletilmesi planlanan “Sivas Erzincan Demiryolu Projesi'nin 123+000 ile 172+500 kilometre arasında hat revizyonu yapılacak.

 

TCDD tarafından planlanan  Ankara  Erzincan hızlı tren projesi çalışmaları, 2 bölüme ayrılarak; Ankara-Sivas ve Sivas Erzincan olarak projelendirildi.

 

Ankara-Sivas Demiryolu Projesinin devamı olan ve yaklaşık 247 km uzunluğundaki Sivas-Erzincan Projesine ait güzergâh için, iki aşamalı olarak Bakanlık izni süreci tamamlandı. 

 

“Ankara-Sivas Demiryolu Projesi”, Ankara’dan başlamakta olup, mevcut Sivas Gar’da sona ermekte, devamı olan “Sivas Erzincan Demiryolu Projesi” de Gar’dan başlayarak Erzincan’da son bulacak.

 

Proje yaklaşık 49,50 kilometre uzunluğunda olup, hem yük hem de yolcu taşıma amacıyla gidiş-geliş olmak üzere 2 ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde planlanmıştır. 

 

Demiryolu hattı gidiş ve geliş olmak üzere 2 adet hat olacak şekilde planlanmış olup hatların arasındaki mesafenin 4,5 metre, platform genişliğinin ise 14,5 metre olması öngörülüyor.

 

Yaklaşık 49,50 km uzunluğundaki demiryolu güzergâhı kapsamında;
- 10 Adet Viyadük (Toplam uzunluk 2 bin 985 metre),
- 20 Adet Tünel (Toplam uzunluk 38 bin 915 metre),
- 1 Adet İstasyon (Uzunluk 1.600 metre) bulunacak.


 


Geri Dön