04 / 05 / 2024

Demokrasi Müzesi TBMM

Demokrasi Müzesi TBMM

15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis bünyesinde inşa edilecek Demokrasi Müzesi’nin jetlerden atılan bombanın bahçede açtığı çukurun üzerine yapılmasını kararlaştırdı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da inşa edilen "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak. Müze toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sona yaklaşıldı! 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde sona yaklaşıldı.

Demokrasi Müzesi TBMM Haberi

Demokrasi Müzesi TBMM


TBMM yönetimi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis bünyesinde kurulacak Demokrasi Müzesi’nin jetlerden atılan bombanın bahçede açtığı çukurun üzerine yapılmasını kararlaştırdı.




Oldukça geniş bahçe kısmına yapılacak müzede, bombalardan hasar görmüş kıymetli eşyalar, bomba kovanları, mermi kovanları ile bombanın şiddetinde yanmış ve parçalanmış ağaçlar, ana bina ve diğer binaların bombalardan yıkılmış bölümlerin fotoğrafları yer alacak. Ayrıca slayt gösterileri, bombalardan tahrip olmuş bölümlerin filmleri de gösterilerek olay canlı bir şekilde yaşatılacak. Bombanın oluşturduğu çukur ise çevresi düzenlenip, üzeri camla kaplanarak ışıklandırılacak ve müze içinde yer alacak.


15 Temmuz kalkışmasından sonraki günlerde çukur, ziyaretçilerin uğrak yeri olmuş, çukura karanfiller atılmıştı. Ziyaretçilerin çukurun içine girip çıkmaları yüzünden, özelliğini korumak için yönetim çukurun üstünü kalın brandayla kapatarak koruma altına aldı.


Yeni görüntüler


Bu arada bina içinde bombalanan...