04 / 05 / 2024

Demokrasi Müzesi

Demokrasi Müzesi

TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin bombalanmasına ilişkin, "Başbakanımızın bulunduğu odanın ve onun çevresindeki bomba izlerinin saklanmasını ve 'Demokrasi Müzesi' adı altında bir mekan olarak muhafazasını uygun gördük." dedi.

Maslak'a 1200 metrekarelik Demokrasi Müzesi geliyor!

İBB Kültür A.Ş.'nin 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için hayata geçirdiği "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi"nin çalışmaları başlıyor.

Demokrasi Müzesi’nin inşaatı başlıyor!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis bünyesinde inşa edilecek Demokrasi Müzesi’nin jetlerden atılan bombanın bahçede açtığı çukurun üzerine yapılmasını kararlaştırdı.

Haluk Dursun Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulundu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Demokrasi Müzesi ile merhum Adnan Menderes'in anısını yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Kahramankazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılacak!

Kahramankazan'da inşa edilen "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" hizmete açılacak. Müze toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sona yaklaşıldı! 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde sona yaklaşıldı.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi hizmete açıldı. Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açılış törenine katıldı.

15 Temmuz Müzesi'nin inşaatı Haziran'da başlayacak!

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin diğer nesillere aktarılması için inşa edilecek "15 Temmuz Müzesi"nin mimari projesi belli oldu. İnşaatının Haziran'da başlaması planlanan proje 2018 sonunda açılacak.

15 Temmuz Müzesi kuruluyor!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için ’15 Temmuz Müzesi’ kuruluyor

Kazan'da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi kuruluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için yapılacak ilk "15 Temmuz Müzesi" 10 bin metrekare alanda kurulacak.

Demokrasi Müzesi Haberi

Demokrasi Müzesi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ''nün 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM'nin bombalanmasına ilişkin, "Meclisteki bütün kırık yerler, kapılar, pencereler, hasar gören yerler onarıldı, onarılmaya devam ediyor. Yalnız Başbakanımızın bulunduğu odanın ve onun çevresindeki bomba izlerinin saklanmasını ve 'Demokrasi Müzesi' adı altında bir mekan olarak muhafazasını uygun gördük." dedi.


Demokrasi Yolu

TBMM'nin bahçesinde, bir başka bombanın düştüğü çukur bulunduğunu hatırlatan Kahraman, şöyle konuştu:


"Orada yine tankın ezdiği bir araba, buradaki çukur, burası da kapalı hale getirilecek ve Meclis ile o çukur arasındaki yola 'Demokrasi Yolu' denilecek. Kenarında da 15 Temmuz darbe girişimine ait resimler sergilenecek." 


"Sığınak yapacağız"

Mecliste günün şartlarına uygun bir sığınak bulunmadığına işaret eden Kahraman, "Eskiden yapılmış, sığınak diye ayrılan bir yer vardı. Oranın çok çok yetersiz olduğunu hatta olmadığını, sığınak olmadığını gördük. Günümüz...