02 / 05 / 2024

Haluk Dursun Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulundu!

Haluk Dursun Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulundu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Demokrasi Müzesi ile merhum Adnan Menderes'in anısını yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, beraberindeki heyetle, eski başbakanlardan Adnan Menderes anısına memleketi Aydın'da kurulması planlanan "Adnan Menderes Demokrasi Müzesi" için incelemelerde bulundu. Müzenin oluşturulacağı Aydın Arkeoloji Müzesi'nin eski binasını gezen Dursun, ardından yeni Aydın Arkeoloji Müzesi'ni de inceledi. 


Adnan Menderes'in Çakırbeyli mahallesindeki aile konağı ve çiftliğini de gezen Dursun, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Demokrasi Müzesi ile Adnan Menderes'in anısını yaşatmak istediklerini, çalışmaları hızlandırmak adına gerekli tüm talimatları verdiğini söyledi.


Müzede, Menderes'in hatırasını yaşatacak eserlerin de sergileneceğini dile getiren Dursun, şunları kaydetti:


"Öncelikle müzenin kurulması planlanan binanın depreme dayanıklı olup olmadığı tespit edilecek. Binada birtakım onarım ve eklemeler, mimar ve uzmanların gözetiminde hayata geçirilecek. Mimari özelliklerinin uyması durumunda müzenin bir bölümünün etnografya, bir bölümünün de Adnan Menderes Demokrasi Müzesi olarak düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca Menderes ile ilgili sergilenecek eserlerin tespit çalışmasına da başlanacak. Demokrasi Müzesi ile merhum Menderes'in anısını yaşatıp gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz."


Dursun'a ziyaretinde, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz da eşlik etti. 


AA


Geri Dön