29 / 04 / 2024

denetleme yetkisi nedir

denetleme yetkisi nedir

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Onarım bedelini kiracı mı ödemeli ?" sorusuna yanıt verdi...

Tasarruf finansman şirketlerinin düzenleme ve denetleme yetkisi BDDK'da!

Tasarruf finansman şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenecek.

İmarda Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği, 2017 Ekim itibari ile yürürlükte olacak. Peki, Yeni İmar Yönetmeliğinde Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

BDDK Sümer Gayrimenkul'e hizmet yetkisi tanıdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Sümer Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’ye, gayrimenkul hizmeti verme yetkisi tanıdı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi hafriyatı denetleme yetkisi aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. hafriyat atıklarının denetimi ve idari yaptırım kararını verme konusunda Ordu Büyüksehir Belediyesine tam yetki verdi. Çevre konusunda artık her türlü yetkiye sahip oldu.

Milli emlak tahsis yetkisi!

Milli emlak tahsisi yetkisi işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü Genel Tahsis Dairesi ve Özel Tahsisi Dairesi tarafından yürütülüyor. Peki, Milli emlak tahsis yetkisi nedir?

Sulh Hukuk Mahkemesi nedir?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesi nedir? Sulh Hukuk Mahkemesi hangi davalara bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yetkisi nedir?

Birlikte mülkiyet nedir?

Mülkiyet hakkı, sahibine bir eşya üzerinde hak sahibine kullanma, yararlanma ve tasarruf yetkisi veriyor. Bu hak, tek başına mülkiyeti ve birlikte mülkiyet olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki birlikte mülkiyet nedir?

İrtifak hakkı sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul üzerinde, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan hak sahibine yararlanma yetkisi sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için taraflar arasında bir sözleşme imzalanıyor. İrtifak hakkı sözleşmesi nedir?

Topraktan ev almak nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, müteahhitler çoğunlukla, arsa sahibi ile yaptığı sözleşme kapsamında inşaat bitmeden kendi bölümlerini satma yetkisi oluyor. Topraktan ev almak nedir? Topraktan ev almadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Galata ve Atak Gayrimenkul'e gayrimenkul değerlendirmesi yetkisi verildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bugün resmi web sitesinde yapılan yazılı açıklamaya göre Galata Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri ve Atak Gayrimenkul'e gayrimenkul değerlendirmesi yetkisi verildi.

Analiz Grup Gayrimenkul Değerleme yetkisi iptal edildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre Analiz Grup Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Değerleme yetkisi iptal edilmesine karar verildi.

Üst hakkı iradının güvencesi nedir?

Medeni Kanuna göre, bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkı kurabiliyor. Peki, üst hakkı iradının güvencesi nedir?

Gayrimenkul rehni nedir?

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olarak gayrimenkul rehni nedir? sorusunu cevaplayabiliriz...

denetleme yetkisi nedir Haberi

denetleme yetkisi nedir

İşyerim belediye ve vakıflara ait bir çarşının içinde. Çarşının idaresi esnaftaydı. Ancak şimdi vakıf yönetimi aldı, bir emekliyi yönetici yaptı. Eskiden denetçi bendim şimdi değilim. Bunlar gelir gelmez aidatlar önemli ölçüde yükseldi. O kadar ki çarşının bakım ve onarımı dahi kiracı esnaf tarafından yapılmaya, bedeli aidata eklenerek kiracılardan alınmaya başlandı. Buna itiraz edemezmişiz zira denetleme yetkimiz yokmuş. Biz buna mahkum muyuz?  M.Ö. 


Hayır değilsiniz. Kira ilişkisi yasayla düzenlenmiştir. Bu durumda öncelikle muhatabınız yönetici adı altındaki bu emekli kişi değildir. Zira yöneticilik kat mülkiyeti mevzuatından gelir. Sizin tarihi çarşınız vakıfların malı olup buralarda kat mülkiyeti kurulmamıştır, dolayısı ile kat mülkiyeti mevzuatı içinde bulunan yöneticilik, denetçilik gibi kurumlar sizin çarşıda olmaz. Siz kiracı kiralayan ilişkisi içinde ilişkinizi sürdürürsünüz.


Kira ilişkisi içinde de birinci...