04 / 05 / 2024

Deniz Harp Okulu Kışlası

Deniz Harp Okulu Kışlası

Tuzla Kaymakamlığı, okula ait 8 bin metrekarenin kendilerine tahsis edilmesini istedi. Milli Savunma Bakanlığı bu talebi kabul etti. ‘Eğitim alanı’ olarak düzenlenen yeni bölgeye onay verildi.

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Milli Savunma Üniversitesi taban puanı açıklandı mı? Kadın erkek astsubay puanları ne kadar oldu?

Milli Savunma Üniversitesi'nin Aday Belirleme Sınavı, 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi ve yaklaşık 600 bin adayın katılımıyla tamamlandı. Sınav sonuçları merakla beklenirken, adaylar MSÜ Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu erkek-kadın taban puanları ile kontenjan listelerine odaklandı. İşte adayların

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

Rönesans Holding İzmir Bayraklı'da 910 adet konut inşa edecek!

320 milyon TL'lik Hava Harp Okulu ihalesinin ardından, 343 milyon TL'lik İzmir Bayraklı’da yapılacak 910 konut ve 132 dükkan inşaatı ihalesini de Rönesans Grubu aldı. 

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Hava Harp Okulu binaları inşaatı için ihale yapıldı!

Yeşilköy'de, eski Atatürk Havalimanı'na yakın mesafede yer alan Hava Harp Okulu için yeni binalar yapılma kararı alındığı ortaya çıktı. TOKİ tarafından ilgili iş için 5 Mayıs'ta pazarlık usulüyle ihale düzenlendiği öğrenildi...

Deniz Harp Okulu Kışlası imara açıldı!

Tuzla Kaymakamlığı, okula ait 8 bin metrekarenin kendilerine tahsis edilmesini istedi. Milli Savunma Bakanlığı bu talebi kabul etti. ‘Eğitim alanı’ olarak düzenlenen yeni bölgeye onay verildi.

İstanbul Hava Harp Okulu'na teknokent kurulacak!

Hava Harp Okulu arazisinde savunma ve havacılık sanayine hizmet verecek. bir teknokent kurulması planlanıyor. Teknokentle savunma ve havacılık sanayinde paydaşların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

İnşaat Mühendisleri odasından okullara destek!

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Gaziantep’te bulunan Galip Deniz Orta Okulu’na müzik odası yapıldı. Öğrencilere kaliteli müzik eğitimi alabilmeleri için yapılan müzik odasında öğrencilere ilk dersi ise İnşaat Mühendisleri Odası yöneticileri verdi.

1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul'a nakledilmiş!

1967 yılında Hava Harp Okulu, öğretim üyelerini kolay temin edebilme mülahazası ile İzmir Küçükyalı'dan İstanbul'a Yeşilyurt'a nakledilmiş. Okulun açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından kesilmiş.

Beşiktaş Kulübü, Ankara'nın Öveçler semtinde futbol okulu açtı!

Beşiktaş Kulübü, Ankara'nın Öveçler semtinde futbol okulu açtı. Beşiktaş Öveçler Futbol Okulu' nun açılışına yönetim kurulu üyesi Deniz Atalay, Futbol Okulları İdari Sorumlusu Gökhan Ataş, antrenörler ve de öğrenciler katıldı...

Harbiye Kara Harp Okulu binası depreme dayanıksız çıktı!

Harbiye'de Kara Harp Okulu modernizasyon çalışmaları sırasında binanın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı...

Güngören 50. Yıl İlköğretim Okulu'na, kazma vuruluyor!

'Deprem' riskine rağmen, altında otopark olduğu için yıkılamayan okula ilişkin müjde Vali Mutlu'dan geldi: Okulu ikinci dönemde yıkıp aynı büyüklükte yapacağız. Sözleşmesi devam eden otopark da kalacak

Deniz Harp Okulu Kışlası Haberi

Deniz Harp Okulu Kışlası

Tuzla Kaymakamlığı, okula ait 8 bin metrekarenin kendilerine tahsis edilmesini istedi. Milli Savunma Bakanlığı bu talebi kabul etti. ‘Eğitim alanı’ olarak düzenlenen yeni bölgeye onay verildi.



İstanbul'da yıllardır kent dışına çıkarılması gündemde olan askeri alanlar ile ilgili çalışmalar 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hız kazandı. Tuzla Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 22 Mart 2016'da Deniz Harp Okulu'na ait askeri alanda kalan 8 bin metrekarenin kendilerine tahsis edilmesini Milli Savunma Bakanlığı'ndan istedi. Milli Savunma Bakanlığı, kışlaya giriş- çıkışı ve güvenliği etkilemeyecek şekilde 8 bin metrekarelik arazinin tahsisini uygun buldu. Böylece 25 bin 200 metrekarelik Deniz Harp Okulu Komutanlığı kışlasının “güvenlik bölgesi” içinde kalan ve kamulaştırma kararı alınan 3 bin 400 metrekarelik kısmı askeri alan dışına çıkarıldı. Bu arazi bitişiğindeki hazineye ait...