28 / 04 / 2024

1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul'a nakledilmiş!

1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul'a nakledilmiş!

1967 yılında Hava Harp Okulu, öğretim üyelerini kolay temin edebilme mülahazası ile İzmir Küçükyalı'dan İstanbul'a Yeşilyurt'a nakledilmiş. Okulun açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından kesilmiş.



1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul a nakledilmiş!


Hava Harp Okulu merasimle açıldı.


  Üniversite muhiti olması ve öğretim üyelerini kolay temin edebilme mülahazası ile  İzmir  Küçükyalı'dan, İstanbul Yeşilyurt'a nakledilen Hava Harp Okulu yeni tesislerinde resmen çalışmaya başlamış ve tesislerin kurdelesini de Ankara'dan bilhassa bunun için gelen Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından dün sabah kesilmiştir. Aynı zamanda bu yıl mezun olan 292 hava asteğmeninin de diplomaları hediye törenle 


1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul a nakledilmiş!


kendilerine verilmiştir.

  Törende Cumhurbaşkanı, Senato ve Meclis Başkanları, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Devlet, Ulaştırma, Maliye, Tekel Bakanları ile Kuvvet Komutanları, İstanbul Merkez Komutanı, Vali, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, askeri ve mülki zevat ile kalabalık bir davetli kitlesi hazır bulunmuştur.

  Hava Kuvvetleri Komutanı İrfan Tansel'in konuşmasını mütaakıp, Cumhurbaşkanı Sunay, ''Hayırlı ve uğurlu olması'' temennileri ile tesislerin kurdelesini kesmiştir.

  50 kişilik boru ve trampet ekibi ile 100 kişilik Hava Kuvvetleri bandosunun çaldığı marşlar arasında Hava Harp Okulu öğrenci alayı teftiş edilmiş, Devlet ve Hükümet erkanının yerlerini almalarından sonra da İstiklal Marşı ile diploma tevzi törenine geçilmiştir.


Hürriyet Gazetesi 1 Eylül 1967



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön