29 / 04 / 2024

1967 yılında Riva'da baraj inşa edilecekmiş!

1967 yılında Riva'da baraj inşa edilecekmiş!

1967 yılında Ömerli'de, Riva Deresi üzerinde devlet tarafından bir baraj inşasına başlanacakmış ve beş yıl içinde tamamlanacakmış. Kartal ve çevresindeki ilçelerin su ihtiyacı inşa edilecek baraj karşılayacakmış.



Kartal'ın su ihtiyacını Riva'da yapılacak baraj karşılayacak.


 Kartal ve havalisinin su ihtiyacını karşılamak üzere Ömerli nahiyesinde Riva Deresi'nde devlet tarafından bir baraj inşa edilecektir. Barajın inşasına önümüzdeki yıl başlanacak ve beş yıl içinde tamamlanmış olacaktır. Bu konuda kendisiyle konuştuğumuz Kartal Belediye Başkanı Bahtiyar Konusay, yapılacak baraj hakkında şu bilgiyi vermiştir:

 

 -''Darıca, Tuzla, Pendik, Yakacık, Maltepe, Küçükyalı ve Kartal ilçeleri ile komşu köylerin su ihtiyacını hemen karşılamak için baraj yapılana kadar bu sahada keson kuyular açılmak suretiyle su isale hattının döşenmesi uygun görüldü. Bu suretle barajın tamamlanacağı beş sene zarfında yukarıda saydığımız ilçe ve bunlara bağlı köylerin su ihtiyacı bu keson kuyulardan karşılanmış olacaktır. Bu miktar da, su ihtiyacını karşılamak için kafi gelecektir. Keson kuyuların temeli bugün İller Bankası su mühendisleri ve mesul belediye başkanlarının iştirakiyle saat 11.30'da Riva'da yapılacaktır.


Hürriyet Gazetesi 14 Temmuz 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön