29 / 04 / 2024

1967 yılında Şişli Çocuk Hastanesi yeniden inşa edilecekmiş!

1967 yılında Şişli Çocuk Hastanesi yeniden inşa edilecekmiş!

1967 yılında, Şişli Çocuk Hastanesi'nin yeniden inşasına karar verilmiş ve mimarlar arasında bir proje yarışması açılmış. Yeni yapılacak hastane 750 yataklı olacakmış ve bir Hemşire Koleji inşa edilecekmiş.



Şişli Çocuk Hastanesi yeniden inşa edilecek 


  Şişli Çocuk Hastanesi'nin yeniden inşasına karar verilmiş ve mimarlar arasında bir proje yarışması açılmış ve yarışmaya katılan projeler, Ankara'da bir jüri tarafından incelenerek sonuçlandırılmıştır. Jüri üyelerinden Planlama Müdürü Erdoğan Celansu bu konuda şu bilgiyi vermiştir:


  -''Bilindiği gibi Şişli Çocuk Hastanesi'nin birçok pavyonu hem eski, hem de ihtiyaca cevap vermekten uzaktır. Yeniden inşasına karar verilen hastane için açılan proje yarışması da sona ermiştir. Uygulanacak projeye göre hastane 750 yataklı olacaktır. Yalnız bir tesis olarak yeni yapılan Cemal Muhayyeş Pavyonu armağan olduğu için muhafaza edilecektir. Ayrıca burada bir Hemşire Koleji de inşa edilecektir. Bu sene ilk olarak Hemşire Okulu'nun yapımına başlanacak diğer pavyonlar peyderpey inşa edilecektir. Her pavyon bitirildikten sonra eskisi yıkılacaktır. Yapılan hesaplara göre bütün inşaat 10 senede tamamlanmış olacaktır. Bakanlık, hastanenin inşaatına ait ödeneği her yıl bütçesine bölüm bölüm koyarak sarf edecektir.''


Hürriyet Gazetesi 9 Ocak 1967



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön