03 / 05 / 2024

denize dolgu havalimanı Ordu Giresun

denize dolgu havalimanı Ordu Giresun

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havaalanı’nın 15 Mart 2015 tarihinde açılışının planlandığını belirterek, Ordu ili olarak turistik alt yapı açısından havaalanının açılışına hazır olmadıklarını söyledi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri tamamlandı!

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Salyazı köyünde inşaatı devam eden Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri bitti. Projenin saha sorumlusu, mühendis Basri Kayhan, projeye yönelik açıklamalarda bulundu. 

Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım başladı!

Rize'nin Pazar ilçesinde denize dolgu olarak yapılan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmalarının yüzde 97,7 tamamlandı, test uçuşları Aralık ayında gerçekleşecek.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin denize kıyısı olacak!

Bakan Kurum, "Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürüyoruz. Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak" dedi...

Rize Artvin Havalimanı 2020'de tamamlanacak! 

Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın en önemli kısmı niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56'sı tamamlandı. Proje 2020'de tamamlanabilir. 

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda en önemli kısım niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56'sı tamamlandı" dedi...

Gümüşhane Havalimanı inşaatında son durum!

Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane Havalimanı inşaatındaki dolgu çalışmaları kış mevsimine rağmen tam gaz devam ediyor...

Gümüşhane Salyazı Havalimanı ne zaman açılacak?

Gümüşhane ile Bayburt arasında inşa edilen Salyazı Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor. Pist sahası için dolgu alanı yapılan projenin 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Gümüşhane Havalimanı 2020'de açılacak!

Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yeni havalimanı için çalışmalar hızla devam ediyor. 200 futbol sahası büyüklüğündeki alanda dolgu çalışmaları yapılıyor. 

Rize-Artvin Havalimanı'nda denize günde 80 bin ton taş dökülüyor!

Çalışmaların tam gaz devam ettiği Rize-Artvin Havalimanı'nda denize günde 80 bin ton taş dökülüyor. Havalimanı 29 Ekim 2020 tarihinde açılacak...

denize dolgu havalimanı Ordu Giresun Haberi

denize dolgu havalimanı Ordu Giresun



Yılmaz, otellerin 2015 rezervasyonlarının dolmak üzere olduğunu belirterek, “Şimdiden otel sıkıntısı ortaya çıktı. Konaklama tesisi açısından havaalanına hazır değiliz” dedi.


Ordu-Giresun Havaalanı’nın Avrupa ve Türkiye’nin ilk denize dolgu havalimanı olma özelliğini taşıdığını, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, havaalanının 15 Mart’ta hizmete gireceğini kaydetti. Açılışa devlet erkanının katılacağını belirten Yılmaz, uluslararası bir havaalanı özelliğini taşıyacağı için tüm otellerin 2015 yılı için rezervasyonlarının şimdiden dolmak üzere olduğunu vurguladı.


Otel sıkıntısının baş gösterdiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Ordu bu zamana kadar hükümetten alması gereken tüm yatırımları aldı. Artık yerel yönetimler olarak sıra bizim yapacağımız hizmetlere geldi. Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ve Gülyalı ilçelerimizin kaderini değiştirecek bir proje. Havalimanı 15 Mart itibariyle açılacak. Açılış törenimize ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep...