06 / 05 / 2024

denize dolgu meydan

denize dolgu meydan

İstanbul Yeniköy sahiline deniz üzerinde 800 bin kişilik dolgu meydan yapılacak

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım başladı!

Rize'nin Pazar ilçesinde denize dolgu olarak yapılan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmalarının yüzde 97,7 tamamlandı, test uçuşları Aralık ayında gerçekleşecek.

Finike Kent Meydanı'nın imar planları bakanlığa iletildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Finike Belediyesi'nin hazırladığı kent meydanı alanına ait dolgu imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mithatpaşa bölgesinde kentlilerin "kesintisiz olarak denize ulaşacağı" yeni meydan çalışmalarını denetledi.

Üsküdar Meydan Projesi'nin ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar sahiline yapılacak dolgu alanı ve meydan düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme sürecini başlattı.

Ordu-Giresun Havalimanının prestiji artıyor!

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve denize dolgu yöntemiyle inşa edilerek Avrupa’da 1. dünyada 3. olan Ordu-Giresun Havalimanı ise açıldığı tarihten bu yana 1.5 yıl içerisinde 1 milyon yolcuyu aştı.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Ordu Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu havalimanı dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ilk denize dolgu havalimanı. Tamamı Türk mühendislerin eseri olan havalimanımızla ne kadar gurur duysak az." dedi.

Trabzon Yomra'da golf sahası için denize dolgu yapılacak!

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçeye yaptırılması planlanan golf sahası projesiyle ilgili 6 ay sonra denizde dolgu çalışmalarına başlanacağını belirtti.

İzmir’e 15 Temmuz Demokrasi Meydanı geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camii önünde denize doğru oluşturulacak yeni meydana “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” adının verilmesini istedi. Başkan’ın bu önerisi Meclis’e sunulacak.

İzmir Klaros Koyu'na dolgu mu yapılıyor?

İzmir Menderesdeki resmi kayıtlarda koruma alanı ve A tipi mesire alanı olarak görünen Klaros (Denizpınarı) Koyu, şantiye alanına döndü. İş makineleriyle çalışılan koyda denize dolgu yapılırken, karada da bir tesis temeli atılması dikkati çekti.

denize dolgu meydan Haberi

denize dolgu meydan



Miting Meydanı olarak düşünülen dolgu meydan için Yenikapı İDO İskelesi ve balıkçı barınaklarının bulunduğu yerden, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önüne kadar olan alanda deniz doldurularak.


Miting alanı yaklaşık 270 bin metrekare büyüklüğünde olup, 800 bin kişiyi ağırlayabilecek. Projenin bir amacı da kısa zamanda miting alanına ulaşım sağlanması.


Proje alanı, mevcut 135 bin metrekare park alanıyla birlikte, denizin doldurulmasıyla kazanılacak yaklaşık 578 bin metrekareyi kapsıyor. Toplam 715 bin metrekare olarak tasarlanan yeni meydanda, denize paralel yeşil alan düzenlemeleri ve bu düzenlemelerin ön kısmında engellilerin de kullanabileceği tribün...