28 / 04 / 2024

denizli 2014 ihracatı

denizli 2014 ihracatı

Türkiye’nin ilk sanayi kümelenmesini başaran illerinden Denizli, 2013’te 3 milyar 83 milyon dolarlık ihracat yaptı. Başarılarıyla 30 yıldır gündemde olan Denizli, 2023 yılı hedefi olan 15 milyar dolar yıllık ihracat için emin adımlarla yoluna devam ediyor

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 19,34 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İMSAD, Ekim 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, inşaat malzemeleri ihracatı 19,34 milyar dolar ile 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sanayiciler Denizli-Aliağa Limanı arasına raylı sistem istiyor!

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Müjdat Keçeci, Denizli'nin limanlara ulaşmakta halen zorlandığını belirterek, "Demiryolu hala Denizli'den ihracatçı ve ithalatçının yükünü taşıyamıyor." dedi.

Denizli'deki taş atölyelerin müzeye çevrilmesi için alternatif plan!

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mimarlar Odası'nın taş binaların korunması talebini reddetti. Mimarlar Odası, yargıya başvurup, 6 Şubat 2014'te, Denizli İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma kararı aldırttı.

Çimento ihracatı neden geriledi?

Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını olumsuz etkiledi. Türkiye, 2012’de 13 milyon ton, 2013 yılında 11 milyon, 2014’te ise 10 milyon ton çimento ve klinker ihracatı yaptı.

Türk yapı sektörü 2014'te 22.5 milyar dolar ihracat yaptı!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı sektörünün geçen yıl yaklaşık 22.5 milyar dolar ihracat yaptığını söyledi.

Mobilya ihracatı artıyor!

Son yıllarda tasarımla öne çıkan mobilya sektörü ihracatını arttırmayı başardı. Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektör ihracatı 2014 yıl sonu rakamlarına göre 2.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. " dedi.

Mobilya ihracatçılarının hedefi Afrika ve Uzakdoğu!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatçıları Afrika ve Uzakdoğu'yu hedef pazar belirledi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi...

İnşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor!

2014 yılında gerçekleşen 2 milyar dolarlık inşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor. Bu hareketlenme 2015 yılında da devam edecek.

Denizli ve Aydın'da sit alanları değerlendirme projesi başladı!

2014 Yılı Yatırım Programı “Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları Yeniden Değerlendirme Projesi” alt projesi olan “Korunan Alanlarda Biyo-Ekolojik Araştırma Projesi” süreci Denizli ve Aydın'da başladı...

İhracatçılara 31 milyar dolarlık destek!

Akra Barut Oteli' nde düzenlenen toplantıda konuşan TÜRK Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, bankanın 2014 yılında ihracatçılara verdiği desteğin 31 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Kamu binası yapımı durunca doğaltaş ihracatı azalacak!

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor..

denizli 2014 ihracatı Haberi

denizli 2014 ihracatı


Türkiye’nin özellikle tekstilde ilk sanayi kümelenmesi örneklerinden biri olan Denizli ilimiz başarılarıyla, son 30 yıldır hep gündemde. 2001’deki kendi mali krizimizde ve 2008’de başlayan küresel krizin zor günlerinde bazı acılar yaşadı ama kısa sürede kendini toparladı ve yeniden büyük hedeflere kilitlendi. Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için ihracat hedefini 15 milyar dolar olarak belirlediklerini söylüyor ve şöyle devam ediyor:  


OSB’YLE DAHA GÜÇLÜ 


Bugün, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde 184 sanayi parselinde 130 fabrika bulunuyor ve burada 30 bin kişilik istihdam sağlanmış durumda.  DSO’nun öncülüğünde, kurulan bir diğer OSB; Çardak Özdemir Sabancı OSB ile de 98 sanayi parselli bir OSB Denizli’ye kazandırıldı. Şimdi bu bölge yatırımcı bekliyor. Ayrıca, 623 dönüm arazi üzerine kurulan Denizli Deri İhtisas Organize...