14 / 05 / 2024

Denizli Endüstri Meslek Lisesi yıkılacak mı

Denizli Endüstri Meslek Lisesi yıkılacak mı

Denizli'de taş bina krizi çıktı. Cumhuriyet dönemi mimari özelliğini taşıyan ve koruma altında olan Endüstri Meslek Lisesi taş binalarının müze nedeniyle yıkılmasının gündeme gelmesi çevrecileri ayaklandırdı

Denizli Emlak ve Yapı Endüstri Fuarı açıldı!

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ve büyük beğeni toplayan Türkiye’nin kendi alanında tek ve lider fuarı; Emlak ve Yapı Endüstri Fuarı açıldı.

TOKİ Tunceli Endüstri Meslek Lisesi ihalesi yarın!

Tunceli İli Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Çaldırantepe Mevkii 16 Derslikli Endüstri Meslek Lisesi, Metal Atölyesi, Çok Amaçlı Atölye, Mobilya ve İç MekTes Atölyesi, Motor Atölyesi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisindeki proje 2. kez durduruldu!

Şişli Belediyesinin yanında bulunan ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin üzerinde bulunduğu alanda başlatılan 37 katlı 4 gökdelenin yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla Şişli Belediyesi tarafından durduruldu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin arazisi Taş Yapı'nın!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne okul arazisinin korunması için açtığı davalar sürmesine karşın İstanbul Valiliği, Taş Yapı’ya okulda çalışma yapabileceklerine ilişkin izin verdi. Şirket yetkilileri dün sabah erken saatlerde okula giderek ölçüm yaptı.

Yeşil Endüstri Dönüşüm Peyzaj İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Endüstri Dönüşüm Peyzaj İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Erdoğan Polat tarafından kuruldu.

TMSF, Yonca Yapı Endüstri'nin gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu “Ataşehir Gayrımenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" Satış Komisyonu Başkanlığı, Yonca Yapı Endüstri A.Ş.nin gayrimenkullerini satışa çıkardı. Gayrimenkullerin bedeli 120 milyon dolar olarak belirlendi.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisinde 4 kule projesi askıya çıktı!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne arazisinin korunması için dava açtı.

ONS Endüstri Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ONS Endüstri Yapı Ticaret Limited Şirketi, Gökay Onuş ve Şafak Onuş ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 18 Mayıs'ta Bakırköy, Cevizlik Mahallesi, İstanbul Caddesi'nde kuruldu.

Kale Endüstri Holding, 39. Yapı Fuarı'na katıldı!

Kale Endüstri Holding, inovatif, nitelikli, satana katma değer, kullanana yüksek verim sağlayan ürünlerini, 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da tüketici ile buluşturuyor.

Ever Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ever Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Bülent Açıkalın Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon 500 bin TL sermaye ile 6 Mayıs'ta Sarıyer, Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi'nde açıldı.

Türk Kızılayı Somali'de meslek lisesi inşa etti!

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, aylar önce temeli atılan ve bölgedeki tüm zorluklara rağmen inşaatı tamamlanan endüstri meslek lisesi, eğitime hazır hale getirildi.

Nevada Yapı Endüstri Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nevada Yapı Endüstri Yatırım Ticaret Anonim Şirketi, İsmail Hakkı Özdemir Müdürlüğü'nde 60 bin TL sermaye ile 11 Nisan'da Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Karaman Çiftlik Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Afyon Merkez Endüstri Meslek Lisesi yeniden inşa edilmeli!

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, deprem yönetmeliğine uymadığı için yıkılacağı belirtilen Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim ve atölye binaları için inceleme kriterlerine göre hazırlanmış bir rapor olup olmadığını sordu.

Denizli Endüstri Meslek Lisesi yıkılacak mı Haberi

Denizli Endüstri Meslek Lisesi yıkılacak mı


Denizli'de Cumhuriyet dönemi mimari özelliği taşıdığı için koruma altında bulunan Endüstri Meslek Lisesi eski taş binalarının yıkılması gündeme geldi. Acil bir basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, taş binaların Ahmet Nazif Zorlu tarafından yaptırılacak müze nedeniyle yıkılacağını savunurken tepkisini dile getirdi. Zeytinci, yıkımı engellemek için her türlü mücadeleye hazır olduklarını açıkladı.


Gözlemci olarak katıldı

Denizli'de 2009 yılında başlatılan "Hükümet Konağı ve Kent Meydanı Projesi" kapsamında kente bir müze kazandırılması hedeflenmişti. Bu doğrultuda geçen yıl Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, memleketi Denizli'ye müze yaptırmak için Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile bir protokol imzalamıştı. Meydanda bulunan ve 1940'lı yıllarda yapılan Endüstri Meslek Lisesi eski taş binalarının müze projesine dahil edilip edilmeyeceği konuşulurken beklenmedik...