15 / 05 / 2024

Denizli Hierapolis kazı çalışmaları

Denizli Hierapolis kazı çalışmaları

Dünya mirasının kutsal mekanı olarak kabul edilen Denizli Hierapolis'teki tarihi yolun 570 metrelik asfalt kaplaması kurtarma kazılarıyla kaldırılarak yolun tamamı ortaya çıkartıldı. Kazı çalışmaları devam ediyor.

Bankaların kira bedeli açıklanmadı!

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kamu bankalarının ve mali-finansal yönetimini üstlenen kurum kuruluşlarının ödediği kira bedellerini sordu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtı eksik halde ve “banka-müşteri sırları” kapsamında sayarak verdi.

Maden ruhsatlarına yönelik izinler mecliste konu oldu!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Maden ruhsatlarına yönelik izinlere ilişkin sözlü soru önergesi hazırladı. Arslan, sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu.

Satışı durdurulan hisseli araziler mecliste konu oldu!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan parçalı arazilerin üzerindeki hisse satışına yönelik düzenlemelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sordu.

Denizli Gündoğdu Mahallesi’ndeki enkaza ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'deki bir mahallenin yıkılmasından sonra ortaya çıkan enkaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya sordu..

Denizli Tavas'ta kurulacak termik santral TBMM'de!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin Tavas ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Denizli Acıpayam'daki 2B arazileri mecliste!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde orman vasfını yitirmiş arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu'na sordu.

Denizli Tavas'a atıksu arıtma tesisi yapılacak mı?

Denizli'nin Tavas ilçesinin atıksu arıtma tesisi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. Denizli Milletvekili Kazım Arslan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Denizli'nin 3 ulaşım sorunu mecliste!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 19 Nisan Salı günü gerçekleşen TBMM Genel Kurul Toplantısı'nda Denizli'nin tamamlanamayan ulaşım projelerini meclise taşıdı. Arslan, sorularını Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletti..

Denizli Çivril Devlet Hastanesi inşaatında göçük!

Denizli Çivril Devlet Hastanesi ek bina inşaatında, bu sabah foseptik çukurunun kazılması sırasında meydana gelen göçüğün altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi. 2 işçinin cesetlerinin göçük altından çıkartılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Denizli Çivril'de bir inşaat sırasında tarihi lahit bulundu!

Denizli Çivril'de bir inşaatın temel kazısı yapılırken Doğu Roma dönemine ait üç lahit bulundu. İlçeye bağlı Koçak mahallesinde yaşayan Haydar Acar, arsasına bina yaptırmak için iş makinesi ile temel kazısına başladı.

Denizli Buldan'da Şevket Muallim Evi Konağı butik otele çevrilecek!

Denizli'nin Buldan İlçesi'ndeki 'Şevket Muallim Evi' olarak bilinen merhum Kazım Süren'e ait 125 yıllık tarihi geçmişe sahip iki katlı konak, oğulları tarafından turizme kazandırılmak üzere kaymakamlığa bağışlandı.

Denizli'deki Şevket Muallim Evi otel olacak!

Denizli'deki 'Şevket Muallim Evi' olarak bilinen Kazım Süren'e ait iki katlı konağın restore edilip, butik otel ve yöresel tekstil ürünlerinin sergilenip, tanıtıldığı mağaza ve hizmet yeri olarak değerlendirileceği belirtildi

Denizli Hierapolis kazı çalışmaları Haberi

Denizli Hierapolis kazı çalışmaları

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'nde yer alan Hierapolis Antik Kenti'nin gizli kalmış sırları gün ışığına çıkıyor.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan kurtarma kazıları kapsamında çalışmalar yürütülüyor. 


Dünya mirasının kutsal mekanı olarak kabul edilen Denizli Hierapolis'teki tarihi yolun 570 metrelik asfalt kaplaması kurtarma kazılarıyla kaldırılarak yolun tamamı ortaya çıkartıldı.


Antik kentin kuzey nekropolündeki Tripolis yolunun doğu ve batısında yer alan mezarların çizimi de tamamlandı.


Yüz yıllık keşif gözyaşı şişeleri


Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Tripolis yolunun batısındaki 155-C olarak adlandırılan ve çalışmalar sonucu kazısı tamamlanan anıtsal mezarın restorasyonu için yapılan çizimleri onayladı.


Antik kentte sürdürülen kurtarma kazılarında ayrıca, anıtsal mezarın hemen güney bitişiğinde pişmiş toprak silindirik mezar ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkartılan silindirik mezar...