29 / 04 / 2024

denizli Laodikya Antik Kenti

denizli Laodikya Antik Kenti

Anadolu'daki en büyük antik kentlerden Laodikya'nın, Ocak-Haziran döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 22 artışla 35 bin 604 ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

Denizli'de tarihi yapıları koruma projesi hayata geçirilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak.

Nihat Zeybekci: Laodikya Antik Kenti'ndeki değişim inanılmaz!

Laodikya Antik Kenti'nin aradan geçen süre içinde inanılmaz bir değişim yaşadığını dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Laodikya kazı alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Laodikya Antik Kenti'nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti sit alanında arazisi bulunan vatandaşların sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Laodikya Antik Kenti'ne ziyaretçi sayısında yüzde 22 artış görüldü!

Anadolu'daki en büyük antik kentlerden Laodikya'nın, Ocak-Haziran döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 22 artışla 35 bin 604 ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı. Çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğü belirtildi.

Denizli'de bin 900 yıllık tahıl ambarı bulundu!

Denizli'deki Tripolis Antik Kenti'nde, tahıl ambarı olduğu belirtilen bin 900 yıllık yapılar ortaya çıkarıldı. Kazılar, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman başkanlığı tarafından devam ediyor.

Laodikya'da Helenistlik döneme ait kalıntılar ortaya çıktı!

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Celal Şimşek, antik kentte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Laodikya Kilisesi 748 bin liraya restore edilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak...

Denizli'de termal yatırımlar artıyor!

Dünyada, yılda 100 milyon kişinin faydalandığı termal sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin payını arttırma yönünde çalışmalar sürerken, antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli de gözde merkezler arasında yer alıyor.

Denizli "termal sağlık" turizminde iddialı!

Antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli, termal sağlık turizminde gözde merkezler arasında yer alıyor. Kentin simgesi Pamukkale'nin, "termal sağlık merkezi" olması hedefleniyor.

Denizli'de tarihi yapıları koruma projesi hayata geçirilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak.

Denizli termal sağlık turizminde iddialı!

Denizli termal sağlık turizminde iddialı. Termal kaynaklarıyla antik çağlardan bu yana şifa kaynağı olan Pamukkale'nin yatırımlar ve tanınırlığının arttırılmasıyla "termal sağlık merkezi" haline gelmesi hedefleniyor.

denizli Laodikya Antik Kenti Haberi

denizli Laodikya Antik Kenti

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokolle 2008 yılından bu yana ören yeri işletmeciliği belediyeye devredilen Laodikya antik kenti, her geçen yıl daha fazla ziyaretçi çekiyor. 


UNESCO tarafından 2 yıl önce Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen antik kent, bu yılın 6 ayında 35 bin 604 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Böylece geçen yıl aynı dönemde 29 bin 127 kişiyi çeken antik kentin ziyaretçi sayısı yüzde 22 oranında artış yakaladı.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zoelan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, kazı ve restorasyon faaliyetlerinin yılın 12 ayı sürdüğü Laodikya'nın, özellikle inanç turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu belirtti. 


Laodikya'nın, ziyaretçi sayısıyla da yüz güldürmeye devam ettiğini ifade eden Zolan, belediye olarak antik kente desteklerinin her...