29 / 04 / 2024

Laodikya Antik Kenti'nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!

Laodikya Antik Kenti'nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti sit alanında arazisi bulunan vatandaşların sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Laodikya Antik Kenti nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti sit alanında arazisi bulunan vatandaşların sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Basmacı önergesinde "Denizli ilinin 6 kilometre kuzeyinde bulunan Laodikya Antik Kenti 1.Derece Arkeolojik Sit Alan ilan edilmiştir. Laodikya Antik Kenti Sit Alanı Eskihisar, Goncalı ve Bozburun bölgelerini kapsamaktadır. Eskihisar, Goncalı ve Bozburun halkı sit alanından dolayı arazileri üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunamamaktadırlar. Antik kent de kazı çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi kazı heyeti yürütmektedir." diyerek 3 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


1. Laodikya Antik Kenti Sit Alanı Eskihisar, Goncalı ve Bozburun Bölgelerinin tamamını mı kapsamaktadır? Antik kent kaç kilometre karelik bir alanı kapsamaktadır? Bu bölgede ikamet eden yöre halkının sit alanından dolayı göç etmek durumunda kalmasını nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?


2. Laodikya Antik Kenti Sit Alanı konusunda bölge halkını bilgilendirme toplantısı ve ya toplantıları yapmayı düşünüyor musunuz?


3. Laodikya Antik Kenti için geçmiş 5 yılda toplam kaç TL tutarında kazı harcaması yaptınız? 2017 yılı genel bütçesinden ilgili antik kent için ne kadar bir ödenek ayrılmıştır?





Geri Dön