22 / 07 / 2024

denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi

denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde bulunan evsel ve endüstriyel atıklardan elde ettiği 1,6 milyon metreküp biyogazdan aylık ortalama 342 bin kwh olmak üzere toplam 2,75 milyon kwh elektrik enerjisi üretildi.

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü hayata geçirdiği Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin yüzde 40’ı tamamlandı.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 50'si tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, Manisa’nın geleceğine yaptığı yatırımlardan biri olan merkez atıksu arıtma tesisinde betonarme imalatların yüzde 50’si tamamlandı

Konya Sarayönü atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sarayönü ilçesinde merkez, Ladik, Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerinden kaynaklanan atıksuları arıtmak amacıyla atıksu arıtma tesisi yapıyor.

Denizli Çardak Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çardak ilçesinin uzun süredir beklediği atıksu arıtma tesisi projesine başladı. İlçenin atıksu toplama problemini sonlandıracak proje vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak.

Denizli Tavas'a atıksu arıtma tesisi yapılacak mı?

Denizli'nin Tavas ilçesinin atıksu arıtma tesisi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. Denizli Milletvekili Kazım Arslan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Gölbaşı Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin ÇED toplantısı 30 Mart'ta!

Ankara Gölbaşı İlçesi'nde yer alan Gölbaşı Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 30 Mart günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Kastamonu Atıksu Arıtma Tesisi projesinin toplantısı 19 Aralık'ta!

Katamonu Merkez'de bulunan Kastamonu Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 19 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin yer teslimi yapıldı!

MASKİ Genel Müdürlüğü Manisa merkez ve Gördes Atıksu Arıtma Tesislerinin de ihalesini yaparak yer teslimlerini gerçekleştirmişti. Son olarak Ankara’da ihalesi gerçekleştirilen Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisinin de yer teslimi yapıldı.

Denizli'de Bekilli Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bekilli'de büyükşehirin ilçedeki yatırımlarının açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Zolan, ilk olarak ilçenin uzun süredir ihtiyacı olan Bekilli Atıksu Arıtma Tesisinin temelini attı.

Niğde'de Evsel Atıksu Arıtma Tesisi inşa edilecek!

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, DSİ genel Müdürlüğü ile Niğde Belediye Başkanlığı arasında “Niğde İli Atıksu İletim Hattı ve Evsel Atıksu Arıtma tesissi Yapımı Hakkında Protokol” imzalandığı ve onaylandığı bildirildi.

Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yatırımlarından biri olan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı. Yaklaşık 27 milyon Euro'luk yatırım bedeline sahip Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi, Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hibesiyle inşa edildi.

Gaziantep Atıksu Arıtma Tesisi toplantısı 25 Ağustos'ta!

Gaziantep Şehitkamil İlçesi'de yer alan Atıksu Arıtma Tesisi projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 25 Ağustos 2015 günü saat 11:00'da yapılacak.

Ankara Gölbaşı Atıksu Arıtma Tesisi toplantısı 11 Ağustos'ta!

Ankara Gölbaşı İlçesi'nde bulunan Gölbaşı Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 11 Ağustos 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi Haberi

denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi

Katı Atık Depolama Tesisi'nde bulunan katı atıklardan elde edilen 1,5 milyon metreküp metan gazından ise aylık ortalama 280 bin kwh olmak üzere toplam 2,25 milyon kwh elektrik enerjisi üretildi. Buna göre her iki tesiste 2014 yılının ilk 8 ayında toplam 5 milyon kwh elektrik enerjisi üretilerek, ekonomiye büyük katkı sağlandı. Açıklanan rakamlara göre, Atıksu Arıtma Tesisi’nde üretilen elektrik enerjisi ile tesisin yüzde 67 elektrik ihtiyacını da karşıladığı ifade edildi.


Ekonomiye dev katkı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her iki tesiste kurulan elektrik üretim merkezleri ile büyük bir tasarruf sağlandığını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verdiğini vurgulayan Başkan Zolan, şunları söyledi: "Bir zamanlar vahşi çöp depolama sahaları metan gazı patlamalarıyla anılırken bugün biz düzenli çöp sahamızdan hem elektrik...