02 / 05 / 2024

Denizli'de Bekilli Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Denizli'de Bekilli Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bekilli'de büyükşehirin ilçedeki yatırımlarının açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Zolan, ilk olarak ilçenin uzun süredir ihtiyacı olan Bekilli Atıksu Arıtma Tesisinin temelini attı.



AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bekilli'de büyükşehirin ilçedeki yatırımlarının açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Başkan Zolan, ilk olarak ilçenin uzun süredir ihtiyacı olan Bekilli Atıksu Arıtma Tesisinin temelini attı. Zolan, yaklaşık 2.5 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesisi ile uzun yıllar süren sıkıntının çözüme kavuşacağını belirterek, "Bekilli'nin atık su sorunu maalesef yıllardır sıkıntıya neden oluyordu. Atık sular bir dereye bırakılıyordu. Bu da ciddi sağlık sorunlarına neden oluyordu. 

Tesis bittiğinde bölgenin atık su sorunu ortadan kalkacak" dedi. Törende Bekillililere su deposu yapılacağını da söyleyen Başkan Zolan, "Daha önce 150 tonluk olan su deposu yeterli değildi. Büyükşehir olarak bu bölgeye 2 bin tonluk su deposu yapıyoruz. Ayrıca bu deponun biraz daha yüksek bölgesine 500 tonluk bir depo daha yapıyoruz" dedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön