26 / 12 / 2024

denizli Tabae Antik Kenti

denizli Tabae Antik Kenti

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı. Çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğü belirtildi.

Tabae Antik Kenti'ndeki tapulu yerler satılıp, alınamıyor!

Denizli'de yaklaşık 4 bin kişi, vergisini ödedikleri antik kentteki tapulu yerlerini ne satabiliyor ne de kullanabiliyor

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Laodikya Antik Kenti'nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti sit alanında arazisi bulunan vatandaşların sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı. Çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğü belirtildi.

Denizli'de bin 900 yıllık tahıl ambarı bulundu!

Denizli'deki Tripolis Antik Kenti'nde, tahıl ambarı olduğu belirtilen bin 900 yıllık yapılar ortaya çıkarıldı. Kazılar, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman başkanlığı tarafından devam ediyor.

Denizli'de termal yatırımlar artıyor!

Dünyada, yılda 100 milyon kişinin faydalandığı termal sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin payını arttırma yönünde çalışmalar sürerken, antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli de gözde merkezler arasında yer alıyor.

Denizli "termal sağlık" turizminde iddialı!

Antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli, termal sağlık turizminde gözde merkezler arasında yer alıyor. Kentin simgesi Pamukkale'nin, "termal sağlık merkezi" olması hedefleniyor.

Denizli'de tarihi yapıları koruma projesi hayata geçirilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak.

Denizli termal sağlık turizminde iddialı!

Denizli termal sağlık turizminde iddialı. Termal kaynaklarıyla antik çağlardan bu yana şifa kaynağı olan Pamukkale'nin yatırımlar ve tanınırlığının arttırılmasıyla "termal sağlık merkezi" haline gelmesi hedefleniyor.

Denizli'deki Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi...

Tripolis Antik Kenti'ndeki kazılarda 7 heykel gün yüzüne çıkarıldı!

Denizli ' nin Buldan ilçesi Yenicekent mahallesindeki Tripolis Antik Kenti ' ndeki kazılarda 1,80 metre yüksekliğindeki mermerden yapılmış 7 heykel gün yüzüne çıkarıldı...

Tabae antik kentindeki kazı çalışmaları devam ediyor!

Heyelan ve çeşitli doğa olayları nedeniyle toprak altında kalan Tabae antik kentindeki kazılarda, Osmanlı dönemi eserlerin alt katmanında Selçuklu, Bizans, Roma hatta kent devleti dönemlerine ait eserlere ulaşılabiliyor

denizli Tabae Antik Kenti Haberi

denizli Tabae Antik Kenti

Kazı çalışmalarına başkanlık yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, yaptığı açıklamada, çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğünü bildirdi. 


Beyazıt, çalışmalarda antik kentin geçmiş dönemlerdeki evrelerini bilimsel yöntemlerle ortaya çıkarmayı, kültür katmanlarını belirlemeyi, elde edilen eserleri koruma altına alarak turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. 


Kazılarda, antik kentte yaşayan toplumların tarihsel süreç içerisindeki değişimlerini gün yüzüne çıkartacaklarını belirten Mustafa Beyazıt, "Roma Hamamı" alanında çalışmalara yoğunluk vereceklerini söyledi.


Beyazıt, şu bilgileri aktardı:


"Bu yılki çalışmalarımızda, halen ilçe mezarlığı olarak da kullanılan mezarlıktaki eski mezar taşlarının temizliğini yaparak, yazılarının okunmasını sağlayacağız. Mezarlığın 200 yıllık olabileceğini düşünüyoruz. Buradan çıkan sonuçlarla envanter işlemleri yapılarak, Türk-İslam tarihine ait bu kültürel mirasın ortaya çıkartılması, restorasyonu yapılarak korunması ve tanıtılması, şehrin...