17 / 05 / 2024

denizli turizm verileri

denizli turizm verileri

Denizli'de İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, "İlimize gelen turistler, genellikle komşu illerden. Hedefimiz, 'tur başlangıç noktası' olmak. İlçe belediyelerimizin de turizme çok katkısı olacak" diye konuştu.

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Pamukkale'de turizm imarlı arsa satılacak!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Pamukkale'de yer alan turizm tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 6 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi yılan hikayesine döndü!​​​​​​​

İzmir-Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolunu 440 kilometreye indirerek, iki turizm kentini birbirine bağlayacak otoyolun ikinci etabı olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesinin sürekli ötelenmesi tepkilere neden oldu.

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi 3 Temmuz'a ertelendi!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak olan otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabının ihalesi 3 Temmuz 2020 tarihine ertelendi. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun ihalesi 11 Haziran'da!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya'nın arasındaki mesafeyi kısaltacak 163 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu ayağının ihalesinin 11 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi 11 Haziran'a ertelendi!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabının ihalesi 11 Haziran tarihinde yapılacak.

Aydın-Denizli Otoyolu projesi 8'nci kez ihaleye çıkıyor!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabı için 8. kez ihale yapılacak. İhale tarihi 12 Mayıs olarak açıklandı...

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Denizli Travel Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizli Travel Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mothana Aldahr tarafından kuruldu.

Denizli'de imar barışından 270.5 milyon liralık tahsilat!

Denizli Valisi Hasan Karahan, İmar Barışı ile ilgili verileri paylaştı. Buna göre, Denizli'de imar barışından 270 milyon 501 bin 617 lira gelir elde edildi.

Pamukkale'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık termal turizm tesisi!

Denizli İli Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'nde yer alan 92 odalı, açık-kapalı termal havuzları bulunan termal turizm tesisi 8 milyon 176 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Pluss Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pluss Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 2 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Ümüt Mutlu Dur ve Ethem Denizli ortaklığında kuruldu.

Denizli'de Mayıs'ta bin 344 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı konut satış verileri açıklandı. Mayıs'ta toplam bin 344 konutun satışı gerçekleşti.

denizli turizm verileri Haberi

denizli turizm verileri


Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, kentin turizmdeki 2023 yılı hedefinin 10 milyon turist olduğunu söyledi. Türkiye'ye gelen her 5 turistten en az birinin Denizli'ye de gelmesini hedeflediklerini belirten Korkmaz, "İlimiz, 234 konaklama tesisi ve 18 bin 500 yatak kapasitesine sahip. 30 seyahat acentemiz var. Sahip olduğu kültür ve turizm değerleriyle ülkemizin önde gelen destinasyonları arasında yer alan, 12 ay turizme hizmet verebilen ve yıllık 3 milyona yakın ziyaretçisi olan bir iliz. Denizli'nin turizmdeki hedefi, 10 milyon turist. Ülkemize gelen 5 turistten en az birini Denizli'ye almak istiyoruz. Ülkemizin 2023 yılı hedefi, 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turist geliridir" dedi.

Denizli'nin, turizm yatırımcıları arasında aranılan iller arasında bulunduğunu hatırlatan Korkmaz, "İlimize gelen turistler, genellikle komşu illerden....