06 / 05 / 2024

denizlideki tarihi pazar yeri nerede

denizlideki tarihi pazar yeri nerede

Denizli' nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesi yakınlarında, erozyonla toprak altında kalan Tripolis antik kentinde 2 bin 250 yıllık kapalı pazar yeri gün yüzüne çıkarıldı....

Gram altının 1.800 TL olacağı tarih açıklandı! O tarihte çarşı pazar karışacak! Altınını kapan kuyumcuya koşacak

Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, gram altının 1.800 TL olacağı tarihi açıkladı. O tarihte çarşı pazar karışacak! Altınını kapan kuyumcuya koşacak...

Oppo Find N2 Flip’in tanıtım tarihi belli oldu! 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

Çinli akıllı telefon şirketi Oppo tarafından bir süre önce Çin’de satışa sunulan Find N2 Flip’in global pazar için tanıtım tarihi duyuruldu.

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Konut pazarında tarihi hareketlilik! Satışlar yükselmeye devam edecek!

Haziran 2020'de Türkiye genelinde satılan konut sayısında rekor kaydedildi. Konut satışları 2019'un Haziran ayına göre yüzde 209,7 arttı. Sektör temsilcileri, konut sektöründe tarihi bir hareketlilik yaşandığını belirtirken, haraketliliğin önümüzdeki aylarda da süreceğine dikkat çekti.

Mersin'de tarihi Dağpazarı Kilisesi yıkıldı!

Türkiye genelinde etkili olan yağış Mersin'de bulunan tarihi Dağpazarı Kilisesi'nin bir bölümünün yıkılmasına neden oldu...

Yenilenecek yapılar 10 milyar TL’lik pazar yaratır!

Nitelikli elektrik taahhüt şirketlerinden ORGE Enerji Elektrik Taahhüt CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz yaptığı açıklamada renovasyon tarihi gelen, yenilenmesi gereken binaların pazar için potansiyel olduğuna dikkat çekti.

Ankara Açık Oto Pazarı icradan satılıyor!

Ankara İli Yenimahalle İlçesi Macun-1 Mahallesi'nde yer alan Ankara Açık Oto Pazarı 99 milyon 622 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan Ankara Açık Oto Pazarı için ilk ihale tarihi 7 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda 136 dükkan yer alacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, içerisinde tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanların yer alacağı Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatını inceledi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı 29 Ekim'de hizmete girecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nın 29 Ekim'de hizmete gireceğinin bilgisini verdi.

Emlak Konut Gebze 3. etap kura tarihi!

Emlak Konut Gebze 3. etap kura tarihi 20 Kasım 2016 Pazar günü olarak belirlendi. Emlak Konut Gebze 3.etap fiyatları 269 bin TL'den başlıyor...

Afyonkarahisar Ot Pazarı Camii’nde çevre düzenlemesi!

Afyonkarahisar Belediyesi tarihi yapıların korunması ve yaşatılması konusundaki hassasiyetini bu kez de Ot Pazarı Camii’nin çevresinde gösterdi.

Eşrefpaşa Pazar Yeri'nin taşınması için ilk adım atıldı!

Yıllardır sit alanı olan tarihi Roma Yolu üzerinde kurulan Eşrefpaşa semt pazarını taşımak için çalışma başlatan Konak Belediyesi, Jandarma Alay Komutanlığı'nın Yağhaneler'de boşalttığı araziyi satın almak için TOKİ ile anlaştı.

denizlideki tarihi pazar yeri nerede Haberi

denizlideki tarihi pazar yeri nerede


Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesi yakınlarında, erozyonla toprak altında kalan Tripolis antik kentinde 2 bin 250 yıllık kapalı pazaryeri günyüzüne çıkarıldı. 19 antik kentin bulunduğu Denizli'de, Hierapolis ve Laodikya'dan sonra en önemlilerinden birisi olan ve Lidyalılar tarafından kurulan Tripolis'in kapalı pazaryeri ve caddeleri, yeni yapılmış gibi ortaya çıkarılmaya başladı.


Pamukkale'ye yarım saat uzaklıktaki bir yamaca kurulan Tripolis'in, erozyondan dolayı toprak altında kaldığı için çevredeki en sağlam antik kentlerden biri olduğu belirtiliyor. Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Buldan Kaymakamlığı, Yenicekent Belediyesi ve TÜRSAB tarafından desteklenen kazıda, bir yıllık sürede bedesten şeklindeki pazaryeri açıldı. Vali Abdülkadir Demir, antik kentte incelemelerde bulunarak Tripolis Kazı Heyeti Başkanı ve PAÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahadır Duman'dan bilgi aldı. Duman, yaptığı açıklamada,...