14 / 05 / 2024

Depolama amaçlı tesisler

Depolama amaçlı tesisler

Binalar, yalnız konut amaçlı değil, ticaret, eğlence ve toplanma gibi farklı amaçlar doğrultusunda da kullanılabiliyor. Peki buna göre binaların kullanım sınıfları nelerdir,diyorsanız yanıtı haberimizde...

Hatay Dokuzdal Çok Amaçlı Salon açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Altınözü ilçesinde hayata geçirdiği Dokuzdal Çok Amaçlı Salon’u açıldı.

Aydın Kuyucak'a çok amaçlı pazaryeri!

Aydın Kuyucak Belediyesi 10 milyon TL’ye çok amaçlı pazaryeri inşa etti. İçinde, düğün salonu, kafe, restoran, otopark, pazaryeri ve dükkanlar bulunan pazaryeri Cumartesi hizmete açılacak.

Manisa Seyitli Çok Amaçlı Düğün Salonu açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Seyitli ilçesinde hayata geçirilen çok amaçlı düğün salonunu hizmete açtı.

Yatırım amaçlı alınan konutta kriter fiyat!

Özkan Emlak'ın sahibi Vahap Özkan, konut satın alırken yatırım amaçlı düşünüldüğünde tek kriterin fiyat olduğunu belirtti. Özkan, oturum amaçlı ev alındığında duygusal faktörlerin de önemli olduğunu söyledi.

Kocaeli Lütfü Hınçal Çok Amaçlı Spor Salonu tanıtıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Karamürsel İmam Hatip Lisesi yanında hayata geçirdiği Lütfü Hınçal Çok Amaçlı Spor Salonu’nun tanıtımı yapıldı.

Rize Fırtına Vadisi için ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlanıyor!

Çamlıhemşin-Ardeşen arasında kalan ve 4 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği; Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınması gereken Fırtına Vadisi’nde, ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ için çalışma başlatıldı.

Dolmabahçe - Ortaköy Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıda!

İstanbul Beşiktaş ilçesi Dolmabahçe - Ortaköy koruma amaçlı nazım imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu!

Kalkınma Bakanı Elvan: "Cazibe Merkezleri Programı kapsamında dün itibariyle yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu miktar her gün artmaktadır"

Alaşehir Çok Amaçlı Etkinlik Salonu açılış için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir'de hayata geçirdiği Çok Amaçlı Etkinlik Salonu hizmete girmek için gün sayıyor.

İskenderun Sakarya'ya çok amaçlı semt pazarı yapılıyor!

İskenderun’a bağlı Sakarya mahallesinde çok amaçlı semt pazarı inşa ediliyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek 4 farklı noktaya semt pazarı inşa edeceklerini söyledi.

Hatay Mağaracık Çok Amaçlı Salonu tamamlandı!

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, Hataylı hemşehrilerinin sosyal hayatlarını iyileştirmek ve kolaylaştırmak için projelendirilen il genelindeki çok amaçlı salonların yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Kalehöyük'te koruma amaçlı imar planı talebi!

AK PARTİ Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, Kaman Kalehöyük ile Müze arasında kalan alanda koruma amaçlı imar planı yapılması konusunda destek istedi.

İskenderun Orhan Tepe'ye çok amaçlı pazar geliyor!

İskenderun Belediyesi tarafından Orhan Tepe Mahallesinde yapımına başlanan çok amaçlı semt pazarı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İskenderun Belediye Başkan Vekili Halit Akıncı ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Başlak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldılar.

Depolama amaçlı tesisler Haberi

Depolama amaçlı tesisler

Binaların kullanım sınıfları nelerdir?

Binalar, kullanım özelliklerine göre sınıflara ayrılıyor. Konutlar; Konaklama amaçlı binalar; Kurumsal binalar; Büro binaları; Ticaret amaçlı binalar; Endüstriyel yapılar; Toplanma amaçlı binalar; Depolama amaçlı tesisler; Yüksek tehlikeli yerler; Karışık kullanım amaçlı binalar.


Binaların kullanım sınıfı ile ilgili olarak herhangi bir tereddütün olması halinde Bayındırlık ve İskân Bakanlığının değerlendirmesine ve kararına uyulması gerekiyor. Binaların kullanım sınıfları ile ilgili yasal hükümler aşağıda sıralanıyor;


Konutlar

Konutlar; bağımsız bölüm sayısına göre, en çok iki bağımsız bölümü olan bir ve iki ailelik evler ve üç veya daha çok bağımsız bölümü bulunan apartmanlar olarak tasnif edilir.


Konaklama amaçlı binalar

Konaklama amaçlı binalar; konaklama hizmeti veya konaklama hizmeti ile birlikte beslenme, eğlence, gösteri ve animasyon gibi hizmetlerden birinin veya birkaçının sunulduğu yerlerdir. Oteller, moteller, termal tesisler, tatil köyü...