29 / 04 / 2024

depozito banka

depozito banka

Bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olan depozito nasıl ödenir?

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.

Kiracıdan alınan depozito ne zaman verilmeli?

Kira sözleşmesi yapılan kiracıdan belli miktarda depozito alınabiliyor. Bu depozito bedelinin 3 aylık kira bedelinden yüksek olmaması gerekiyor. Peki, kiracıdan alınan depozito ne zaman verilmeli? İşte yanıtı..

Kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, kiracıdan istenen masraflar arasında depozito bedeli de isteniyor. Peki, kiralama süresinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Avrupa Konutları Kale'de 593 bin TL'ye! Banka kredili ödemelerle!

Daire fiyatlarının 593 bin TL'den başlangıç gösterdiği Avrupa Konutları Kale projesinde yer alan konutlar için banka kredisi kullanılarak vadelendirme yapılıyor. Projede 599 daire yer alıyor.

Kira sözleşmesi depozito bedeli 2015!

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kiralamalarda, kiracı ilk kira ile birlikte depozito bedelini de vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kira sözleşmesi depozito bedeli 2015 ne kadar?

Avrupa Konutları Kale Topkapı'da 799 bin TL'ye 2+1! Banka kredili ödemelerle!

Banka kredili ödemelerin yapıldığı Avrupa Konutları Kale Topkapı projesinde yer alan dairelerin fiyatları 2 oda 1 salon dairleerde 799 bin TL 'den başlangıç gösteriyor.

Avrupa Konutları Kale Topkapı'da banka kredisiyle! 593 bin TL'ye!

Daire fiyatlarının 593 bin TL'den başlangıç gösterdiği Avrupa Konutları Kale Topkapı projesinde banka kredisi kullanılarak vadelendirme yapılıyor. Projede erken teslimle daireler Nisan 2016'da teslim edilecek.

Cevizlibağ Avrupa Konutları Kale'de banka kredili ödemelerle! 593 bin TL'ye!

Daire fiyatlarının 593 bin TL'den başlangıç gösterdiği Cevizlibağ Avrupa Konutları Kale projesinde yer alan daireler için banka kredisi uygulanarak vadelendirme yapılıyor. Projede toplam 599 konut yer alıyor.

Divriği'de banka önünde ev nöbeti!

Sivas'ın Divriği ilçesinde TOKİ'nin yaptığı 13 konutun başvuru önceliğine göre satılacağını duyan vatandaşlar, başvurunun yapılacağı banka şubesinin önünde soğuk havaya rağmen 2 gündür sırada bekliyor.

Topkapı Avrupa Konutları Kale'de 593 bin TL'ye! Banka kredili ödemelerle!

Banka kredisiyle ödemelerin yapıldığı Topkapı Avrupa Konutları Kale projesinde yer alan konutların fiyatları 593 bin TL'den başlıyor. Projede konutlar Nisan 2016'da sahiplerine teslim edilecek.

Avrupa Konutları Kale Topkapı'da 593 bin TL'ye! Banka kredili ödemelerle!

Banka kredisi ile ödemelerin yapıldığı Avrupa Konutları Kale Topkapı projesinde yer alan dairelerin fiyatları 593 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede erken teslimle daireler 2016 Nisan'da yapılacak.

Çürük müteahhitlere depozito önlemi alınacak!

İnşaatçı, konutu tamamlamadan kaçan, çürük bina yapan müteahhitlere karşı 'depozito modeli' talep etti. Buna göre; her müteahhitten inşaat maliyetinin yüzde 30-40'ı kadar 'iş yapım teminatı' alınacak, inşaat bittiğide iade edilecek.

İnşaatçılar, çürük müteahhite karşı depozito önlemi istiyor!

İnşaat sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı "depozito modeli" uygulamasını talep etti.

depozito banka Haberi

depozito banka

Depozito nasıl ödenir?

Depozito, bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olarak karşımıza çıkıyor. 


Genellikle taşınmaz mal kiralamalarında kiracıdan alınan bu depozito, muhtemel zararların önlenmesi için talep ediliyor. Kiralamanın sona ermesi halinde zarar meydana gelmemiş ise bu depozito bedeli kiraya geri veriliyor.


Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence bedeli olan depozito üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Örneğin aylık kira bedelinizin 1.000 TL olduğunu düşünelim. Mal sahibi en fazla 3.000 TL'lik depozito talep edebiliyor. Peki, depozito nasıl ödenir?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı...