23 / 07 / 2024

depozito bankaya yatırılacak

depozito bankaya yatırılacak

Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, depozito bankaya mı yatırılacak? İşte yanıtı..

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak Temmuz 2024? 14 günlük memur emeklisi enflasyon farkı ne zaman yatırılacak?

Milyonlarca kişi zamlı emekli maaşını beklerken, zamlı maaşların hesaplara ne zaman yatırılacağı da belli oldu. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli maaşını bekleyenler hemen bakın...

Maaş farkını bekleyenler dikkat! Memur maaş farkları bu tarihte banka ve PTT şubelerindeki hesaplara yatırılacak!

Milyonlarca memur ve emekli maaş zamlarının yüzde 19,3 şeklinde belirlenmesinden sonra maaş farklarının ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki memur maaş farkı hangi tarihte hesaplara yatırılacak?

10 bin, 10 bin 500, 11 bin, 12 bin, 13 bin TL maaş alan emekliler dikkat! Hesaplara ne kadar yatırılacak?

10 bin, 10 bin 500, 11 bin, 11 bin 500, 12 bin, 13 bin TL maaş alan emekliler hesaplarına ne kadar yatırılacağını merak ediyor. İşte kalem kalem o rakamlar...

Memur maaş farkları ne zaman hangi tarihte hesaplara yatırılacak? 

Milyonlarca memur ve emekli maaş zammının dün açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte belli olmasından sonra maaş farklarının ne zaman yatırılacağı da pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki memur maaş farkları hangi tarihte hesaplara yatırılacak? 

Emekli zamlı maaş takviminde son dakika! Zamlı maaşlar hangi tarihlerde hesaplara yatırılacak? Hemen bakın!

Emeklilerin zamlı maaş takvimi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki zamlı emekli maaşları hesaplara ne zaman hesaplara yatırılacak?

Haziran 2024 SED yardımını bekleyenler dikkat! 2024'ün 6. SED yardımı ne zaman yatırılacak? 

Pek çok kişi Haziran 2024 SED yardımı ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Haziran 2024 SED yardımı ne zaman verilecek? 

Haziran 2024 emekli ve memur maaşları ne zaman yatırılacak? İşte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaş ödeme tarihleri!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekli ve memur maaşlarının ne zaman yatırılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı son dakika maaş ödeme tarihleri...

Bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı! İkramiyeler ne zaman yatırılacak, dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Kurban Bayramı ikramiyeleri için geri sayım başladı. Peki emeklilerin bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Dul ve yetimler ne kadar kurban bayramı ikramiyesi alacak? 

Haziran 2024 aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat! 1.250 TL, 850 TL, 950 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Sosyal yardım alan pek çok kişi Haziran 2024 aile destek paketi ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1.250 TL, 850 TL, 950 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Haziran'da emekli aylıkları Kurban Bayramı sebebiyle erken tarihe çekilirken, maaşlar da 3 bin Türk Lirası bayram ikramiyesinin eklemesiyle birlikte hesaplara yatırılacak.

Evde bakım Mayıs 2024 ödemeleri ne zaman yatırılacak? Evde bakım maaşı bekleyenler dikkat!

Evde bakım maaşı alan pek çok kişi ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor? Peki Mayıs 2024 evde bakım paraları ne zaman yatırılacak?

Garanti BBVA Mayıs 2024 yeni emekli paketi açıklandı! Emeklilerin hesaplarına bu ay ne kadar promosyon yatırılacak?

Peş peşe gelen zamlardan sonra geçim sıkıntısı çeken pek çok emekli hesaplara yatırılan promosyon tutarlarını araştırıyor.

Mayıs 2024 evde bakım maaşı ödemelerini bekleyenler dikkat! 7 bin 609 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Bugün itibarıyla Nisan 2024 evde bakım maaşları tüm illerde hesaplara yatırıldı. Peki Mayıs 2024 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

depozito bankaya yatırılacak Haberi

depozito bankaya yatırılacak

Depozito bankaya mı yatırılacak?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkul kiralamalarında; kullanım  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar depozito olarak karşımıza çıkıyor.


Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelinden yüksek olamıyor.


Mal sahibine depozito nasıl ödenecek? Depozito bankaya mı yatırılacak?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Kıymetli evrakı ise bir bankaya depo ediyor. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren,...