18 / 05 / 2024

Deprem Fatihi test

Deprem Fatihi test

FSM Dogan Yapı Teknolojileri tarafından "Deprem Fatihi" projesi kapsamında üretilen deprem izolatörü test edildi.

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, bölgedeki 10 ilde on binlerce insanın ölümüne neden oldu ve yüz binlerce insan evsiz kaldı. İBB ise 2019’da hizmete aldığı 'Bina Tespiti' uygulamasıyla uzman ekiplerle başvuru yapanların evlerini ücretsiz inceleyerek depreme dayanıklılığı ölçüyor.

Binaların deprem riski nasıl öğrenilir?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de çok sayıda konut depreme dayanıklı değil. Peki bir binanın depreme dayanıklılığı nasıl test edilir? İşte detaylar...

Binalarda deprem testi nasıl yapılmalı? 

Deprem endişesi ile yaşayan vatandaşlar, oturdukları binaların nasıl test edileceğini merak ediyor.  İnşaat Mühendisi Ümit Akın, binalarda yapılacak deprem testinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

'Deprem Fatihi' depremde yüzde 99 kontrol sağlıyor!

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve depremin etkisinin yüzde 99 daha hafif hissedilmesini sağlayan dünyadaki ilk izolatör 'Deprem Fatihi', test edildi.

Deprem Fatihi test edildi!

FSM Dogan Yapı Teknolojileri tarafından "Deprem Fatihi" projesi kapsamında üretilen deprem izolatörü test edildi.

Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı!

30 milyon TL yatırımla hayata geçen Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı.

Allianz'dan Türkiye'ye 30 milyon liralık deprem ve yangın merkezi!

Allianz Türkiye'nin 30 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı

Anadolu Üniversitesi'nde Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor.

Kent Konut'ta yangın ve deprem tatbikatı!

Kent-Konut’ta yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Acil Durum Eylem Planı’nın test edildiği tatbikatta Acil Durum Ekiplerinin çalışma yeteneği geliştirilirken, çalışan personelin olası yangın ve deprem durumunda nasıl hareket etmesi gerektiği tatbik edildi

Bina maketleri deprem testinden geçti!

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin tasarladıkları bina maketleri deprem testinden geçti. Test edilen bina maketlerinin tamamı, suni depremi hasarsız atlattı.

Bayraklı Belediyesi, İzmir'in her semtinden bina test edecek!

Deprem bölgesi olan İzmir'de yapıların depreme dayanıklılığını test edip,tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi de, sadece Bayraklı değil İzmir'in her yerinden gelen müracaatları değerlendirecek.

Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı, yapı testlerine başladı!

Kentsel Dönüşüm yasaları çerçevesinde kurulan Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı, binalarda depreme dayanıklılık testleri yapılmaya başlandı. Yeni yapılan binalarda çeşitli test aşamaları ve deneyler yapılıyor...

Deprem Fatihi test Haberi

Deprem Fatihi test

FSM Dogan Yapı Teknolojileri tarafından "Deprem Fatihi" projesi kapsamında üretilen deprem izolatörünün tanıtım deneyleri, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı denetiminde yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dönümleyici Mesnet Test Merkezindeki Sarsma Tablası üzerinde en büyük ivme değeri 0,4 g olan, iki yöne aynı anda etki eden, yaklaşık 24 saniyelik bir deprem simüle edilerek, yapının içerisindeki eşyaların hareketleri ve zarar görüp görmediğine bakıldı.

FSM Dogan Yapı Teknolojileri Genel Müdürü Adnan Dogan, Anadolu Ajansı muhabirine, "Deprem Fatihi" projesinin kayar bir deprem izolatörü olduğunu belirtti.

1999 Marmara depreminde yapı deprem uzmanı olarak görev yaptığını belirten Dogan, bina güçlendirme projeleri ve performans analizleri yaptıklarını, binalara hasar tespit raporları verdiklerini söyledi.

Binaları güçlendirmenin doğru olmadığını gördüğünü, bunun...