15 / 05 / 2024

Deprem İzleme İstasyonu nedir

Deprem İzleme İstasyonu nedir

Doç Dr. Oğuz Gündoğdu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret etti. Kuzey Marmara fay hattındaki gelişmeleri takip edecek deprem izleme istasyonu kurma projesi hakkında bilgi verdi.

Marmara'nın en son deprem haritası! 

Kandilli Rasathanesi, İstanbul'daki 5.8'lik depremden sonra son sismik araştırmaları anlattı. Bölgesel Deprem Tusunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, "Depremler batı parçada yoğunlaşıyor. Faylar tek parça halinde değil, 7’nin üzerinde beklenmiyor." şeklinde konuştu.

İzmir'de deprem bilinci aşılandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 80 bin 500 kişiyi depremde nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.

Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın sayısı 330'a çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.

Tokat Erbaa'da deprem konferansı düzenlendi!

Erbaa Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen deprem konferansına Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi'nde 3 bin 875 kişi eğitim aldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında Sekapark Kültür alanında hizmete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 2014 yılında 3 bin 875 kişiye birebir eğitim verildi.

Kayseri'de 2 deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Kayseri'de merkez üssü Kocasinan Saraycık olan saat 04:14'te 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Rodos Adası açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, Akdeniz'de Rodos Adası açıklarında Richter ölçeğine göre 4.5 ila 3 arasında değişen 3 deprem kaydedildi.

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi Türkiye’ye örnek olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi depremlerde oluşan koşulları vatandaşlara yaşatıp deprem anında nasıl davranılması gerektiğini öğretmek amacı ile hayata geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor.

Pakistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Pakistan Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü başkent İslamabad'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyi olan 5,8 büyüklüğündeki deprem, Haybar Pahtunhva ve Pencap eyaletlerine bağlı birçok şehirde hissedildi.

Girit Adası'nda 4 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 07.29'da, adanın batısı açıklarında, yerin 82,8 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Amasya'da 3.5 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgilere göre saat 21.05'de merkez üssü Büyükçay-Merzifon Amasya olan 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Eskişehir'de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin (UDİM) verilerine göre, saat 05.01'de merkez üssü Tepebaşı ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yunanistan'da 5,1 ve 5,3 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, TSİ 01.05'teki 5,1 ve 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından 3,8 ve 3,5 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Deprem İzleme İstasyonu nedir Haberi

Deprem İzleme İstasyonu nedir


Doç Dr. Oğuz Gündoğdu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret etti. Kuzey Marmara fay hattındaki gelişmeleri takip edecek deprem izleme istasyonu kurma projesi hakkında bilgi verdi. İstasyonların yanı sıra her biri zeminin özelliklerine göre ve sismik sensörlerle donatılan sondaj kuyularının da açılacağı proje ile yeraltındaki en ufak bir hareketlilik de izlenecek. Deprem izleme istasyonu için destek vereceğini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da proje ile ilgili detaylı bilgiler aldı. 



Çatalca...