08 / 05 / 2024

Deprem İzolatörü ne demek

Deprem İzolatörü ne demek

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor.

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

Son dakika! Deprem profesörü Naci Görür İstanbul depremi için tarih verdi! 

Marmara'da büyük bir deprem beklendiğini ifade eden Deprem profesörü Naci Görür İstanbul depremi için tarih verdi!  Peki İstanbul için ne zaman deprem bekleniyor? İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte merak edilenler...

Anadolu Üniversitesi'nde Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor.

Deprem İzolatörü Fabrikası Ankara'da açıldı!

AR-GE, mühendislik, patent ve üretimi ile Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli deprem izolatörü üretim tesisi TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri A.Ş. tarafından 1 Nisan 2016 tarihinde hizmete girdi.

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacak!

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacağı bilgisi veren Akın, "iki temel üstüne Almanya'dan ithal edilerek uygulanacak sismik yalıtımla, hastane 11 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olacak" dedi.

Ispartalı Merko konut sektörüne giriyor!

MERKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Çayboyu’na Cuma günü açtıkları yeni şubenin ardından her yıl bir mahalleye şube açacaklarını bildirdi. Firma konut sektörüne giriyor..

Doların yükselmesi gayrimenkul sektörüne yarayacak!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, doların yükselmesinin gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdığını belirtti..

Yörsan'ın kurucu ortağı Yörük ailesi inşaat sektörüne girdi!

50 yıllık başarılı bir geçmişe sahip olan YÖRÜK Ailesi, sahibi olduğu Türkiye’ nin en büyük süt Ürünleri firması Yörsan’a Dubai’ li Abraaj Capital’ i ortak aldıktan sonra “YÖRYAPI” adıyla inşaat sektörüne girdi.

Konut sektörünün hareketliliği mobilya sektörüne de yansıdı!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı mobilya sektörünü değerlendirdi…Konut sektörünün hareketli dönemi, ihtiyaç gereği mobilya sektörüne de değdi.

Mehmet Türe'ye çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü!

Bağımsız Mimarlık Merkezi arkitera, seranit grup sponsorluğundaki yarışmayla yap projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'ye yapılı çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü verildiği bildirildi.

Seren Serengil ve annesi inşaat sektörüne giriyor!

SEREN Serengil, annesi Nevin Serengil ile birlikte , inşaat sektörüne giriyor. Anne kız, Çatalca bölgesinde sahip oldukları arazi üzerinde villalardan oluşan bir site yapmanın hazırlığında..

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı!

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne turizm sezonu öncesi son uyarılar yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, huzur ve düzeni tesis edeceklerini söyledi.

Demirkaya İnşaat fayans sektörüne girdi!

Demirkaya İnşaat, granit-seramik cam fayansı sektörüne girdi. Bugüne kadar yüzlerce kişiyi konut sahibi yapan Demirkaya İnşaat, genellikle Akdeniz Bölgesı'nde bilinen cam fayansını Ege Bölgesi'ne getirdi.

Deprem İzolatörü ne demek Haberi

Deprem İzolatörü ne demek

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite bünyesinde oluşturulan yeni bir merkezi de ilk kez açıkladı. Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı.


Sağlık Bakanlığının 2013 yılında yayımladığı bir genelge ile 1. ve 2. Derece Deprem Bölgesi olan tüm illerde 100 yatak ve üzerindeki hastanelerde, bina taşıyıcılarının altında mutlaka bir deprem izolatörü olmasını şartnamelere yazmaya başladıklarını hatırlatan Gündoğan, merkezin İki Eylül yerleşkesinde Bin m2’lik bir binada hizmet vereceğini söyledi. Merkez için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını açıkladı. 



YILSONUNDA HİZMET VERECEK


 Gündoğan “Bu binada bir test cihazı olacak. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor. Bu test cihazı ile izolatörlerin hareket verildiğindeki davranışları izleniyor. Bu izolatörler aslında ağırlıklı olarak yurt dışında üretiliyor. İlk defa yerli bir firmamız uluslararası standartlarda deprem...