18 / 05 / 2024

deprem ölümleri

deprem ölümleri

TEİD Araştırma ve Yayın Direktörü Gülmen,"Deprem öldürmez, bina öldürür” sloganının yerleşik bir hal aldığını, ancak bu sözün doğrusunun “Deprem öldürmez, yolsuzluk öldürür” olduğunu söyledi...

Yer bilimciler deprem sonrası hareketleri takip ediyor! En hareketli bölgeler nereler? 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra bölgede yer kabuğu ve fay hattı üzerindeki meydana gelen değişimleri inceleyen, cihazlarla GPS ölçümleri yapan yer bilimciler, fayın deprem sonrası hareketlerini takip ediyorlar.

Konya'da yüzde 25 peşinat ve yüzde 20 indirimle satılık 8 arsa! 

Altınekin Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Konya Altınekin'de yer alan sekiz adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların yüz ölçümleri 684,25 metrekare ile 11 bin 859 metrekare arasında değişiyor. 

Tekirdağ Çerkezköy'de 5 adet arsa satılıyor! İhalesi 25 Temmuz'da! 

Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ ili, Çerkezköy ilçesinde yer alan 5 adet arsayı satıyor. Peki Çerkezköy'de yer alan arsaların fiyatları ve yüzölçümleri ne kadar? 

Soılplus Geoteknik Ve Deprem Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Soılplus Geoteknik Ve Deprem Çözümleri Anonim Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ayçin Mungan, Bora Arslan ve Burak Özer ortaklığında kuruldu.

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Atölye'ye Dünya Mimarlık Topluluğu'ndan çifte ödül!

Atölye’nin Özel Sezin Okulu’nun anaokulu ve ilkokul bölümleri için hayata geçirdiği mekânsal tasarım ve kültürel değişim projesi, çifte ödül aldı.

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümleri 4 Eylül'de açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Eylül'de açılacağını açııkladı. 

Konya Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılıyor!

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, "Tüm bölümleri hazır hale getirilen ve teknik cihazları tamamlanan 1250 yatak kapasiteli hastanenin, ilk etapta 862 yataklı kısmı hizmete açılacak" dedi...

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi sonucunda çiftliğin kaçak bölümleri mühürlenirken, 1 ay süre verildi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapılar yıkılacak.

Yılmaz Özdil’in kaçak yapılı villası yarın yıkılıyor!

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’deki villasının kaçak bölümleri ile ilgili flaş bir gelişme meydana geldi. Özdil’in villasında bulunan kaçak yapıların yarın yıkılacağı ortaya çıktı. 

Yılmaz Özdil'e villasındaki kaçak bölümler için 380 bin TL ceza!

Bodrum Belediyesi'nin Hülya Özdil'e Bitez'deki villasının kaçak bölümleri sebebiyle 380 bin TL ceza kestiği öğrenildi...

deprem ölümleri Haberi

deprem ölümleri

Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Araştırma ve Yayın Direktörü Ali Cem Gülmen, toplumsal hafızada unutulmayan ve acıları hala dinmeyen 1999 Marmara depreminin sonrasında “Deprem öldürmez, bina öldürür” sloganının yerleşik bir hal aldığını söyledi. Gülmen, bu sözün doğrusunun “Deprem öldürmez, yolsuzluk öldürür” olduğunu belirtti. 

Öldüren binaların nedeni yolsuzluk

ü Ali Cem Gülmen, birçok depremde ölü ve yaralı sayısının artmasının binalarda kullanılan betonun kalitesizliği, zemin analizinin iyi yapılmaması, kolon ve kirişlerin yeterli tasarlanmaması gibi nedenlerden kaynaklandığını kamuoyunun artık gayet iyi bildiğini söyledi. Gülmen, sözlerine şu şekilde devam etti; "Marmara depreminde resmi raporlara göre 17 bin 480 ölüm, 23 bin 781 yaralı oldu. 285 bin 211 ev, 42 bin 902 işyeri hasar gördü. Ayrıca 133 bin 683 çöken bina ile yaklaşık 600 bin kişi...