28 / 04 / 2024

Deprem sigortası nedir

Deprem sigortası nedir

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Türkiye'de en yüksek DASK oranı hangi ilde?

Türkiye'de deprem meydana gelen şehirlerde deprem sigortası bilincinin daha yüksek olduğu belirlendi. Ülkedeki 17,6 milyon konuttan 10,3 milyonunun sigortalı olduğu tespit edilirken, en yüksek sigortalı şehir yüzde 97 ile Bolu oldu.

Deprem sigortasında Marmara Bölgesi ilk sırada!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından, 17 Ağustos’un 22. yıl dönümünde hem güncel duruma ilişkin değerlendirmeler yapıldı hem de yüzde 100 sigortalılık hedefinin detayları aktarıldı.

Mehmet Şencan: Zorunlu Deprem Sigortası ihmal edilmemeli!

Koronavirüs salgını sürecinde Marmara depremi geri planda kaldı. Salgınla depremin unutulmaması gerektiğini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, deprem sigortasının ihmal edilmemesine dikkat çekti...

Depremle mücadelenin en önemli parçası sigorta!

Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin yaptığı açıklamada toplumun tüm platformlarında deprem ile nasıl baş edilebileceğinin çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini belirterek, “Depremle mücadelenin de önemli parçalarından bir tanesi Zorunlu Deprem Sigortaları” dedi.

PTT'den Deprem Sigortası uyarısı!

PTT Müdürlüğünden yapılan açıklamada deprem sigortası ile ilgili şu bilgiler verildi: İlimizin jeolojik özellikleri nedeniyle doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bilinmektedir.

Depreme karşı en önemli tedbir deprem sigortası!

Deprem tehlikesi hemen hemen çoğumuzun en büyük korkularından. Devletimiz bu tehlikenin bilinciyle çeşitli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerden en önemlisi deprem sigortası.

Depreme karşı konut sigortası yaptırılmalı!

Liberty Sigorta Genel Müdürü Türkeş, çoğu yaşam ve sanayi bölgesinin deprem riski altında bulunduğunu, deprem sigortası yapılması gerektiğini söyledi.

Deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Deprem sigortası, devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 1 yıllık deprem sigorta süresinin dolması halinde zorunlu deprem sigortasının yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, deprem sigortası nerelerde yaptırılır?

Türkiye'de 17 milyon konuttan 10 milyonu depreme karşı sigortasız!

Deprem kuşağında yer alan ve birçok bölgesi 7 şiddetinin üzerinde deprem üretme riski bulunan Türkiye'de, 17 milyon 661 bin 690 konuttan 10 milyon 921 bin 302'si depreme karşı sigortasız.

Deprem sigortası bilinci artıyor!

Doğal Affet Sigortalan Kurumu ( DASK ) Koordinatörü İsmet Güngör: " Türkiye' de hane halkının yüzde 35' i zorunlu deprem sigortasına sahip " dedi. 13 yılda 6 milyon hane poliçelendirildi...

Türkiye'de üç konuttan biri deprem sigortalı!

Elektrik ve su abonelik işlemlerinde de deprem sigortası gösterme zorunluluğu etkisini gösterdi. 17 milyon konutun yüzde 28,3’ü sigortalı hale geldi. Birinci derece deprem bölgesi olan Marmara Bölgesi’nde sigortalılık oranı yüzde 37’ye dayandı...

Deprem sigortası kapsamına giren 17 milyon konut bulunuyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu ( DASK ) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Türkiye' de Zorunlu Deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17 milyon Konut bulunduğunu belirtti..

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

ERGO Kocaeli’de deprem sigortasına önem veriyor!

ERGO Türkiye’nin, dün Ramada Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda konuşan ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, Kocaeli ve çevre illerde zorunlu deprem sigortasının kullanımının her geçen gün arttığı bilgisini verdi.

PTT'den Deprem Sigortası uyarısı!

PTT Müdürlüğünden yapılan açıklamada deprem sigortası ile ilgili şu bilgiler verildi: İlimizin jeolojik özellikleri nedeniyle doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bilinmektedir.

Maketten konut satışında bina tamamlama sigortası nedir?

Maketten konut satışlarında firmanın tüketiciye güven verebilmesi için bina tamamlama sigortası yaptırması gerekiyor. Peki, maketten konut satışında bina tamamlama sigortası nedir?

Deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. DASK için gerekli belgeler temin edilerek poliçe ücretinin ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Deprem sigortası cezası var mı?

DASK zorunlu deprem sigortası kapsamında bulunan gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Peki, yaptırmayanlara deprem sigortası cezası var mı?

Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat olan ve depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir? İşte yanıtı..

Deprem sigortası her yıl zorunlu mu?

Deprem sigortası, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunaminin doğrudan neden olacağı maddi zararları, nakit olarak karşılayan sigorta türü oluyor. Peki, deprem sigortası her yıl zorunlu mu?

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olduğu maddi zararlar poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?

Deprem sigortası hangi konutlara yapılır?

Deprem sigortası, mesken ve işyerleri için yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası hangi konutlara yapılır? Deprem sigortası hangi konutlara yapılmaz?

Deprem sigortası nedir Haberi

Deprem sigortası nedir

Konut stokunda yaşanan problemler sebebiyle deprem, bugün Türkiye’nin en önemli ekonomik ve toplumsal gündemde ilk sıralara yerleşti. Özellikle 1999'da yaşanan Marmara depreminin ardından bu gündem daha yakıcı hale gelse de meydana gelen süreçteki yetersiz hazırlık ve çalışmalar bu potasiyel probleme ilişkin kaygıların daha da büyümesini sağlıyor. 

KAPSAM GENİŞLİYOR

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan son istatistiklere göre, bugün Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Turgut, şöyle konuştu:

“Ülkemizin büyük çoğunluğunun deprem riski taşıdığı gerçek. En büyük hedefimiz yüzde 100 sigortalılık oranına ulaşmak. İkinci konu ise depreme karşı önlem alma...