29 / 04 / 2024

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?




Fay hatlarının çok yoğun olduğu Türkiye'de her yıl 2 binden fazla deprem yaşanırken afet öncesi ve sonrası yapılan hazırlıklar önem arz ediyor. Son zamanlarda daha da önem verdiğimiz konulardan biri olan Deprem sigortası, taşınmaz varlıkların korunması için en basit ve güvenilir yollardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Deprem sigortası, depremle imtihan halinde olunduğunda deprem öncesi ve sonrası kişiye vazgeçilmez bir koruma sağlıyor. Quick Sigorta, depremle olan mücadelemizde sigortanın önemine dikkat çekiyor. 

  Türkiye nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası nın önemi! 

17 Ağustos depreminin ardından kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile zorunlu hale gelen deprem sigortası (doğal afet sigortası), deprem hazırlığı için gerekli olan en önemli adımlardan biri. Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz son depremlerde çokça zarar gören ülkemiz, hayatını kaybedenlerin acısıyla birlikte, evlerini kaybedenler için de zorunlu deprem sigortasının önemini daha iyi anladı. Yaşadığımız bu yıkıcı depremlere rağmen, DASK'ın kayıtlarına göre, zorunlu deprem sigortasının güncel sigortalılık oranı %55,90 olup, sigortalılık oranımız hala beklentilerin çok altında seyrettiği kayıtlarla ortaya kondu.

KAÇ EVİN DEPREM SİGORTASI VAR? 

Geçtiğimiz Şubat ayı itibarıyla yürürlükteki poliçe sayısı 11.1 milyon olarak kayıtlara geçmiştir, yani ülkemizdeki evlerin 11.1 milyonu deprem sigortalı olarak görnüyor. Bütün bu verilerle, binanızın depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmek için sigorta ile birlikte alabileceğiniz önlemlere dair bazı bilgilere Quick Sigorta blog sayfasına girerek gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

Peki geleceğe yatırım olarak nitelendirilen deprem sigortasının önemi nedir? 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön