03 / 05 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.



Türkiye'yi depreme karşı bilinçlendiren isimler arasında bulunan ve bu süreçte büyük İstanbul depremine ilişkin çıkışları ile başta yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün tepkisi çeken Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'de yaşanan depremlere ilişkin bir bilgi daha açlıkladı.

Prof. Dr. Ercan, Türkiye'de her gün büyüklüğü 4 olan onlarca deprem olduğunu kaydederken, ayda bir ise büyüklüğü 4,9 olan deprem yaşandığını ifadelerini kullandı. Altı ayda bir büyüklüğü 5,9, iki yılda bir büyüklüğü 6,5 olan deprem gerçekleştiğini söyleyen Ahmet Ercan, Türkiye'de beş yılda bir büyüklüğü 7, 20 senede bir ise büyüklüğü 7,9 olan deprem meydana geldiğini açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

20 SENEDE BİR ÇOK BÜYÜK DEPREMLER YAŞANMAKTA

dunya.com'da yer alan habere göre; Ayrıca, büyüklüğü 4 olan depremleri depremcik olarak ifade eden Sayın Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 5,9 büyüklüğündeki depremlerin orta, 6,5 büyüklüğündeki depremlerin orta-büyük, 7 büyüklüğündeki depremlerin büyük, 7,9 büyüklüğündeki depremlerin ise çok büyük olarak sınıflandırıldığını belirtti.

Buna göre, Türkiye'nin yakından tanıdığı jeofizik mühendisi, "Çare sağlam yerde sağlam yapı. Güçlü ekonomi, yetkin yönetim, nitelikli eğitim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Prof. Dr. Naci Görür'den Deprem Erken Uyarı Sistemi (EDİS) açıklamasında bulundu. Vatandaşlarımız bu tür gayribilimsel açıklamalara inanmasın. Elbette herkes açıklama yapabilir ama bu açıklamalar bilimsel verilere dayanmalıdır. Marmara yüzlerce bilim insanı tarafından çalışılmış yerlerden bir tanesi. Zaten 24 yıl gibi bir süre geç kaldık. İlk defa bu kadar sinirleniyorum. Ayrıca,  100 sene - 200 sene deprem olmayacak diye konuşmak vebal altında olmaktır ve bu da çok büyük bir suçtur.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi açıklaması: İstanbul'da her an deprem olabilir mi?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan:  TOKİ  konutları az nüfuslu deprem bölgelerinde çözüm olabilir!

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'a cevap! İstanbul'da deprem olmayacak mı? 


Geri Dön