02 / 05 / 2024

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.



Prof Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından ülke genelindeki kaçak yapılaşmayı ele aldı. İllere göre dağılım yapan Ahmet Ercan 'depremden değil, kaçak yapılardan korkuyoruz' dedi. Övgün Ercan, bu yapıların tehlike saçtığına vurgu yaparak il il açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı  bu açıklama kaçak yapılaşmayı bir kez daha gün yüüzne çıkardı. İşte Övgün Ercan'ın o açıklamaları ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan@ovgunaercan

Türkiye'deki 4 milyon kaçak, çarpık yapıda yaklaşık 40 milyon kişi yaşıyor. Deprem güvensiz bu yapıların; %33'ü Kuzey Marmara Depremini bekleyen İstanbul'da,%12'si İzmir'de,%5'i Adana'da, %4'ü Bursa'da, %30'u Ankara'da. Çökmüş ekonomiyle yeni Hataylar nasıl önlenir?
@eczozgurozel

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan

Depremden değil, kötü yerde, kötü yapılardan korkuyoruz. Türkiye'nin %30'u kaçak yapılarda yaşıyor. Bu oran; Ankara'da %70, Samsun'da %40, deprem bölgesi olan İstanbul'da %65, İzmir,  Adana'da %50, Erzurum'da %40, Bursa ile Diyarbakır'da %30 dolaylarındadır.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan

Büyük deprem beklenmese de, Ankara'da yerinde Kentsel Dönüşüm yapılabilecek gecekondu semtleri: Kale çevresinde, Hıdırlık Tepe, Bentderesi Caddesi, Altındağ, Atıf Bey, Yenidoğan'dır. KD, toplum yaşam niteliğini arttırmak için yapılır. Kolay gelsin  @mansuryavas06 bey.

Kaçak yapıların yıkılmasında flaş gelişme! AYM o hükmü iptal etti: Yıkım kararları 'mahkemelik' olabilecek!

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

 


Geri Dön