23 / 07 / 2024

deprem sigortası yapılmayan binalar

deprem sigortası yapılmayan binalar

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü oluyor. DASK kimi binalar için yapılması zorunlu olan bir sigorta iken, kimi binalar ise DASK kapsamına girmiyor. Peki, DASK kapsamına girmeyen binalar hangileridir?

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31662 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

Türkiye'de her 100 konuttan 55'inin deprem sigortası var!

Türkiye'deki 17 milyon 682 bin sigorta yapılabilir konutun 9 milyon 719 bin 372'sinin zorunlu deprem sigortası mevcut.

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Zorunlu deprem sigortasında teminat tutarı yükseltildi!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) her yıl yapı maliyetine bağlı olarak belirli bir teminat tutarı sunuyor. Yeni yapılan değişiklikle mesken teminat tutarı arttı...

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da en düşük deprem sigortası 110 TL!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yapılan değişiklik ile İstanbul'daki en düşük deprem sigortası 110 TL oldu. 

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği'nde değişiklik!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği'nde değişiklik yapılmasına daire tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tebliğ kapsamında yapılan düzenlemeler..

deprem sigortası yapılmayan binalar Haberi

deprem sigortası yapılmayan binalar

DASK kapsamına girmeyen binalar!

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü oluyor. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


DASK kimi binalar için yapılması zorunlu olan bir sigorta iken, kimi binalar ise DASK kapsamına girmiyor. Peki, DASK kapsamına girmeyen binalar hangileridir?


Aşağıda belirtilen bina türleri teminat kapsamı dışında değerlendirilir:


Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar

Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar

Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar (İş Hanı / İş Merkezi / İdari Hizmet/ Eğitim Merkezi vs.)

Tapuya kayıtlı bulunmayan ve özel mülkiyete tâbi olmayan arazi ve arsaların (hazine arazileri vb.) üzerine inşa edilmiş binalar

Yetkili kamu kurumları tarafından yıkılmasına karar...