24 / 11 / 2024

depremde dolgu alanları denize batarmı

depremde dolgu alanları denize batarmı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Bayrak, Türkiye’nin aktif bir tektonik deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi...

Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanı açıkladı! Eviniz buralarda bulunuyorsa dikkat! 

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanların sulu zeminler olduğunun altını çizerek, önemli açıklamalarda bulundu. 

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun toplanma alanı eleştirisine tepkili!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yaşanan depremin ardından başlayan 'toplanma alanı' tartışmalarını değerlendirdi. Kurum, "Millet Bahçeleri projesi aynı zamanda depremde toplanma alanlarıdır. Stadyumlarımız toplanma alanıdır" diye konuştu.

Rize'de dolgu alanlarındaki binalarda yıkım tehlikesi!

Gürcistan'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Karadeniz'in 4'üncü derece deprem riski bölgesinden 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesiyle gözler bölgede dolgu alanındaki binalara çevrildi.

İstanbul’da dolgu alanlar 2.55 kilometreye ulaştı!

Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması,1980 yıllarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir durumdur.

İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı!

İstanbul Boğazı’ında yer kazanma çalışmaları nedeniyle başlatılan dolgu alanlarıyla ilgili düzenlemeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı.

Deprem toplanma alanlarında inşaat mı yapıldı?

17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 17 yıla rağmen depremden gerekli dersler çıkarılmış değil. Toplanma alanlarında yükselen inşaatlar olası bir depremde büyük can kayıpları yaşanacağına işaret ediyor

Vizyon Atölyesi, İstanbul için Yeşil Yol projesi tasarladı!

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. yıl dönümünde, kentlerin geleceğini kurgulamak için kurulan ‘Vizyon Atölyesi’ İstanbul’da aktif yeşil alan miktarını artırmak, olası bir depremde toplanma alanları açmak için ‘Yeşil Yol’ projesini tasarladı.

Artvin Arhavi Sahil Dolgu Alanı'nda çalışmalar tam gaz!

Arhavi Sahil dolgu alanında bir süre önce yapımına başlanan spor alanlarının inşa çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Futbol sahası, tenis kortları, voleybol sahaları ile bölge şimdiden adından söz ettirirken, bölgede son olarak tribünlerin koltuk montajları yapılıyor.

Danıştay, dolgu alanlarının üçüncü kişilere devredilmesini iptal etti!

Danıştay 8’inci Dairesi, belediyelerin inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarını döktükleri dolgu alanlarının üçüncü kişi veya şirketlere devredilmesi uygulamasını iptal etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı karara itiraz etti.

depremde dolgu alanları denize batarmı Haberi

depremde dolgu alanları denize batarmı


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Bayrak, Türkiye’nin aktif bir tektonik deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi. Her 5-10 yılda bir Türkiye’de büyük bir deprem oluştuğunu belirten Bayrak, “Biz son yıllarda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yoğunlaştık. Buraya dört istasyon kurduk dört istasyon daha kuracağız" dedi.


Son yıllarda yaptığı çalışmaların Doğu Karadeniz Bölgesi’nde oluşabilecek depremlerin deniz içinde olabileceğini ortaya koyduğunu anlatan Bayrak, şöyle konuştu: "Dolayısıyla son Gürcistan depremlerinde deniz içinde olduğundan dolayı şuan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde en riskli bölge denizlerde oluşabilecek depremlerdir. Dolayısıyla denizden oluşabilecek deprem sahil kesiminde sahil kısımlarında zararlara neden olabilecektir. Özellikle dolgu alanlarında dolgu alanları üzerine yapılan yerleşim alanlarında veya sahile yakın yamaçlarda heyelana veya...