02 / 05 / 2024

depremzedelere tazminat

depremzedelere tazminat

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gölcüklü depremzedelerin müteahhitlere açtığı davanın reddedilmesini 'adil yargılama hakkının ihlali' olarak değerlendirdi ve Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etti.

Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Fazla Mesai ve Tazminat Kararı: Listedekilere 6 Ay Boyunca 2 Bin 59 TL Verilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde çalışan kamu personeline deprem tazminatı ve fazla çalışma ücreti ödeneceği duyuruldu. Bu kararın detayları da açıklandı ve 6 aylık süre boyunca geçerli olacak...

Defne Samyeli, ev sahibi Yusuf Araz'a tazminat ödeyecek!

Eski sunucu Defne Samyeli'nin ev sahibi Yusuf Araz'dan 20 bin TL tazminat aldığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, Samyeli'nin ev sahibi Yusuf Araz'ın iftira attığıyla ilgili somut bir delile rastlanmadığı ifade edildi.

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reform paketi kapsamında uzaktan çalışan da part time çalışan da tazminat alabilecek. İşte tüm merak edilenler...

Avcılar Belediyesi'nde arazi tazminatı krizi!

Avcılar Belediyesi önünde işçiler ile birlikte grev yapan TÜM BEL- SEN 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, 2017 yılından bu yana belediyede çalışan teknik personelin arazi tazminatının ödenmediğini dile getirdi. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 8 maaş tazminat kazanabilirsiniz!

İş sözleşmesi feshedilen çalışan işe iade davası açabiliyor. Mahkeme sonucunda eğer çalışan haklı bulunursa, kıdem tazminatı ile birlikte 4 ila 8 maaş kadar tazminata hak kazanabiliyor. İşte detaylar...

İzmir'de depremzedelere yapılan taşınma yardımının iadesini isteyen AFAD'dan geri adım!

İzmir'de hatalı raporlar sebebiyle depremzedelere yapılan taşınma yardımlarının iade edilmesini talep eden AFAD, gelen tepkilerin ardından talebini geri çekti.

Emeklilere müjdeli haber! Çifte tazminat alabilirsiniz!

Çalışma hayatına devam eden emeklilere çifte tazminat fırsatı doğdu. Malulen emekliler hariç çalışmaya devam edebilen SSK ve Bağ-Kur'luların bazı hakları bulunuyor...

25 Ocak'ta binlerce konut Elazığlı depremzedelere teslim edilecek!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında yaptığı konuşmada 25 Ocak'ta Elazığlı depremzedelere binlerce konutun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teslim edileceğini açıkladı. 

Elazığ'da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 

TOKİ, 24 Ocak'ta meydana gelen deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında depremzedelere 3 bin konutun teslimi daha yapıldı. 

İstifa edip işi bırakana kıdem tazminatı!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda  çalışanların bazı hakları bulunuyor. Bu haklardan en önemlisi ise istifa edilmesi durumunda kıdem tazminatı almaya hak kazanması...

2021 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Yeni memur maaşlarının belli olmasıyla beraber 2021 yılında kıdem tazminatında tavan rakam 7.638.96 TL olarak belirlendi.

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

ABD'deki en eski Türk dernekleri arasında yer alan Washington DC merkezli Türk Amerikan Derneği İzmir'deki depremzedelere kira yardımı yaptı.

İzmir Uzundere'de 160 konut daha depremzedelere teslim edildi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelere tahsis edilen konutlara 160 aile daha yerleştirildi. 

depremzedelere tazminat Haberi

depremzedelere tazminat

AİHM, 17 Ağustos depremzedelerine tazminat ödenmesine hükmetti.


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gölcüklü depremzedelerin müteahhitlere açtığı davanın reddedilmesini 'adil yargılama hakkının ihlali' olarak değerlendirdi ve Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etti.


Gölcük'te yaşayan 20 vatandaş tarafından 4 Mayıs 2000 tarihinde, konutların yapında standartlara uyulmadığı ve kullanılan malzemenin kalitesiz olduğunu gerekçesi ile inşaat şirketlerine maddi-manevi tazminat davası açılmıştı.


Yalova bölge mahkemesi 27 Aralık 2001’de, inşaatın tamamlanmasının üzerinden on yıllık zaman aşımı süresi geçtiği gerekçesi ile (6 Kasım 1975) davayı reddetti. Bu karar 25 Haziran 2002 tarihinde Yargıtay 13. Dairesi tarafından onandı. Bu arada 4 Eylül 2002 tarihinde Yargıtay 4. Daire, önüne gelen benzer başka bir davada 13. Dairenin aksine inşaatın bitiş tarihini değil depremin olduğu tarihi göz önünde bulundurdu. Başvuranlar 13. Dairenin kararını düzeltmesini...