07 / 07 / 2024

Der Spiegel istanbul yazısı

Der Spiegel istanbul yazısı

Kısa sürede bayilerde tükenen dergi, Bizans’tan Osmanlı’ya kadar kentin röntgenini çekip, Boğaz’ın New York’u şeklinde nitelendirdi. 1 milyon satan Alman dergisi İstanbul'a 145 sayfa ayırdı...

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

Self İstanbul Karden'de kira öder gibi ev sahibi olun!

203 milyon TL yatırım bedeline sahip olan Self istanbul projesinde daire teslimleri Eylül 2019 tarihinde yapılacak...

Moment İstanbul'da kira öder gibi ev sahibi olun!

Moment İstanbul'da  3 bin 990 TL'den başlayan taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Proje AC Yapı imzası taşıyor...

3. havalimanı Almanları kıskandırdı!

İstanbul 3. havalimanı projesi Alman dergisi Der Spiegel'e inşaat çalışmalarındaki hızıyla haber oldu. Dergide 3. havalimanının başarısına dikkat çekildi.

Ritim İstanbul'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Dumankaya imzasıyla hayata geçirilen Ritim İstanbul Evleri toplam 863 rezidans, 114 ofis ve 53 home ofisten meydana geliyor. Ödeme planı kapsamında Ritim İstanbul'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Ritim İstanbul'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de yükselen Ritim İstanbul'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Projede 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire tipleri yer alıyor.

Fortis İstanbul ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Yiğit Grup'un imzasıyla Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirdiği Fortis İstanbul ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı daha çok öğrenciler ve yakınların ilgisini çekiyor.

BİTÜDER, 37.Yapı Fuarı TURKEYBUILD İstanbul'a katılıyor!

Su yalıtım sektörünün yönünü belirleyen çalışmalara imza atan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) 6–10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’a katılacak.

Der Spiegel, İstanbul’u anlattı!

Kısa sürede bayilerde tükenen dergi, Bizans’tan Osmanlı’ya kadar kentin röntgenini çekip, Boğaz’ın New York’u şeklinde nitelendirdi. 1 milyon satan Alman dergisi İstanbul'a 145 sayfa ayırdı...

Yapı denetim borcunu kim öder?

Arsalarını müteahhite vererek konut sahibi olan kat maliklerinin karşılaştıkları sorunlar arasında "yapı denetim borcu" yer alıyor. Peki, yapı denetim borcunu kim öder? Yapı denetim borcunu kat maliki öder mi?

İstanbul'da konut fiyatları arttı!

Türkiye genelinde başta İstanbul olmak üzere konut fiyatlarındaki artış devam ediyor, istanbul'da satılık konutların metrekare fiyatları ilk kez 2 bin 500 TL'yi aşarak 2 bin 586 TL'ye ulaştı...

Lojmanda kalanlar hangi giderleri öder?

Lojmanda kalanlar hangi giderleri öder?: Lojmanda kalanların karşılamakla yükümlü olduğu giderler arasında su tesisatının bakımı, lavabo onarımı, lavabo sifonlarının bakım, onarım ve yenilenmesi gibi onarımlar bulunuyor...

Mövenpick Hotel İstanbul fondü keyfi sunuyor!

Mövenpick Hotel Istanbul fondü keyfi sunuyor. İsviçre Alpleri'nin geleneksel lezzetini İstanbul'a taşıyan Mövenpick Hotel Istanbul, birbirinden leziz raklet ve fondüleriyle peynir tutkunlarına gerçek bir keyif sunuyor...

Der Spiegel istanbul yazısı Haberi

Der Spiegel istanbul yazısı

Almanya'nın en saygın dergilerinden Spiegel, tarih eki Der Spiegel Geschichte'de İstanbul’a 145 sayfa ayırdı. Dergi, kapağında “Byzanz Das Kaiserreich am Bosporus- Bizans İmparatorluğu Boğaz'da başlığıyla İstanbul'un tarihini okuyucularına anlattı. Renkli resimlerle Haçlı Seferleri, ikona sanatı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı surları, Fener Rum Patrikhanesi, Bizans mozaik sanatıyla M.Ö. 326 yılından 1461 yılına kadar kentin tarihine ışık tuttu. Der Spiegel; Latin, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu'na ev sahipliği yapan İstanbul'u Boğaz'ın New York'u olarak tanıttı. 


BİR İNANÇ MERKEZİ 


Bizans uzmanı Prof. Andreas Müller'in makalesi İstanbul'un tarihi mirasını bir kez daha gözler önüne serdi. Haliç, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Hıristiyanların yaşantısı, kentin büyüleyici güzelliği sayfalara taşındı. İnanç merkezi İstanbul'da yaşayan Rumlar geriye kalan son Bizanslılar olarak gösterildi.  


Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı surları, Fener Rum...