21 / 05 / 2024

Der Spiegel, İstanbul’u anlattı!

Der Spiegel, İstanbul’u anlattı!

Kısa sürede bayilerde tükenen dergi, Bizans’tan Osmanlı’ya kadar kentin röntgenini çekip, Boğaz’ın New York’u şeklinde nitelendirdi. 1 milyon satan Alman dergisi İstanbul'a 145 sayfa ayırdı...



Almanya'nın en saygın dergilerinden Spiegel, tarih eki Der Spiegel Geschichte'de İstanbul’a 145 sayfa ayırdı. Dergi, kapağında “Byzanz Das Kaiserreich am Bosporus- Bizans İmparatorluğu Boğaz'da başlığıyla İstanbul'un tarihini okuyucularına anlattı. Renkli resimlerle Haçlı Seferleri, ikona sanatı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı surları, Fener Rum Patrikhanesi, Bizans mozaik sanatıyla M.Ö. 326 yılından 1461 yılına kadar kentin tarihine ışık tuttu. Der Spiegel; Latin, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu'na ev sahipliği yapan İstanbul'u Boğaz'ın New York'u olarak tanıttı. 


BİR İNANÇ MERKEZİ 


Bizans uzmanı Prof. Andreas Müller'in makalesi İstanbul'un tarihi mirasını bir kez daha gözler önüne serdi. Haliç, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Hıristiyanların yaşantısı, kentin büyüleyici güzelliği sayfalara taşındı. İnanç merkezi İstanbul'da yaşayan Rumlar geriye kalan son Bizanslılar olarak gösterildi.  


Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı surları, Fener Rum Patrikhanesi, Sultanahmet Meydanı derginin sayfalarını süsledi. 


Geri Dön