29 / 04 / 2024

Deriner Barajında doluluk

Deriner Barajında doluluk

Deriner Barajı’nda yıllık 2 milyar KW’yi geçen elektrik üretimiyle milli ekonomiye 460 milyon TL'lik katkıda bulundu.

Bungalovların yılbaşında doluluk oranı yüzde 91'i geçti...

Son yıllarda en çok tercih edilen uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arasında bulunan bungalov evler, yılbaşı tatilinde büyük talep gördü. Tatilox.com’un araştırmasına göre, yılbaşında alternatif tatil seçeneği sunan bungalovlarda ortalama doluluk oranı yüzde 91 olarak belirtildi. 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nda yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı!

Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın inşaatında yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Ballıkaya Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Sakarya'ya yılda 189,22 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek Ballıkaya Barajı inşaatında sona gelindiğini açıkladı. 

Yusufeli Barajı'nda sona gelindi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımına başlanan Yusufeli Barajı'nda sona gelindi. Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Yusufeli Barajı'nda gövde beton dökme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'nda sona geliniyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımına devam edilen Yusufeli Barajı'nda sona gelindi. Türkiye'nin en yüksek barajında 3 bin kişi vardiyalı 24 saat süreyle çalışıyor.

Deriner Barajında doluluk Haberi

Deriner Barajında doluluk

Artvin’de 249 metre gövde yüksekliği ile kemer barajı sınıfında Türkiye’nin birinci, dünyanın altıncı barajı olma özelliği taşıyan ve yapımı 24 yıl süren Deriner Barajı’nda elektrik üretimi 2 milyar kilowatt saati geçti. Böylece milli ekonomiye de yaklaşık 460 milyon TL katkı sağlandı. Çoruh Nehri'nin Artvin ili sınırları içerisinde kalan bölümünde planlanan 15 baraj projesi ile bölgede yapımı planlanan 123 HES projesinin tamamlanmasıyla Artvin’de 5 bin 84 megavat kurulu gücündeki santrallerde yıllık 16.08 milyar kilovatsaat elektrik üretilecek. Bu oran toplam Türkiye elektrik üretiminin yüzde 8’ine denk geliyor. 


Elektrik ihtiyacının yüzde 4’ünü karşılıyor 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Deriner Barajı ve HES Projesi’nde yıllık 2 milyar 118 milyon kilowat.saat enerji üretme kapasitesi bulunuyor. 249 metre...