18 / 05 / 2024

Dersim cemevi

Dersim cemevi

Dersim'de Cemevi ibadethane olarak kayıtlara geçti. Dersim Belediyesi, Cumhuriyet ( Gazik ) Mahallesi'nde yapılması planlanan cemevini, imar planına "ibadethane" olarak işleyerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi...

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Kirada oturanlar dikkat! Eski kiracılara üç katı zam: SON DAKİKA! 

Dersim’de kira yükselişi kentin en güncel sorunlarından biri durumuna geldi. İşte ev sahipleri ve kiracıların zam sorunları...

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

TÜGVA'da kira tartışması!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Tunceli’de sivil toplum kuruluşları ve halkın, dinci yapıların örgütlenmesine karşı giriştiği mücadele üzerine Tunceli Temsilciliği tabelasını indirmişti. Dersim Araştırmaları Merkezi’nin (DAM), vakıfa bu kuruluşlar için kira bedelinin alınıp alınmadığını sordu.

Doğu Anadolu fayı büyük bir deprem üretebilir!

Öğretim Üyesi Dr. Taylan Sançar, Dersim'in deprem riskine dair konuştu. Sançar, "Yeni yapı stoku göreceli kaliteli gidiyor. Ama zemin koşullarının çok dikkate alındığını düşünmüyoruz" dedi.

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a yeni ‘cemevi’ müjdesi!

Ümraniye Topağacı Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Örnek teşkil edecek birkaç noktada cemevi hazırlama projemiz var. Bunu İstanbul’a hediye etmek istiyoruz engelleri ortadan kaldırıp” dedi.

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Kepez Cemevi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'de yapımı süren cemevini inceledi. Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız'' diye konuştu.

Dersim cemevi Haberi

Dersim cemevi

Dersimli yurttaşlarla yapılan toplantılar sonucunda halkın talepleri doğrultusunda projelendirilen cemevini, imar planına "ibadethane" olarak işlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Edibe Şahin, "Türkiye'de Dersim dediğinizde insanların aklına orada Alevilerin yaşadığı gelir. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken, Türkiye'de yok sayılan bu inancın tanınması için mücadele yürütmek" dedi. Alevi inancı Türkiye'de kabul edilmediği için cemevlerinin de ibadethane sayılmadığını hatırlatan Şahin, 35 bin nüfusı) olan Dersim'de sadece bir tane cemevi bulunduğunu belirterek,"Dersim'de mahalleler de dahil olmak üzere üç cami ve bir cemevi var. Bu cemevi, ^ n' " cenazelerin kaldırıldığı bir mekan olarak kullanılmakta. Biz mahalledeki cemevi projesini imar planına , f 'ibadethane' 1 ij olarak işleyerek halkın inançlarının resmileşmesi !&&&» ar^a' mında bir çalışma yürüttük. Amacımız bütün mahallelerde yapılacak olan cemevlerini imar planlarına bu...