27 / 04 / 2024

TÜGVA'da kira tartışması!

TÜGVA'da kira tartışması!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Tunceli’de sivil toplum kuruluşları ve halkın, dinci yapıların örgütlenmesine karşı giriştiği mücadele üzerine Tunceli Temsilciliği tabelasını indirmişti. Dersim Araştırmaları Merkezi’nin (DAM), vakıfa bu kuruluşlar için kira bedelinin alınıp alınmadığını sordu.



Tunceli'de çok sayıda tarikatın ve dinci vakfın farklı isimler altında faaliyet yürüttüğü haberleri kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) söz konusu vakıfların Tunceli Temsilciği tabelasını indirdi. Bunun üzerine açıklama yapan Dersim Araştırmaları Merkezi (DAM) Başkanı Selman Yeşilgöz, TÜGVA temsilciliğinin kamuya ait Tunceli Atatürk Stadyumu’nda bulunduğunu belirterek, “Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne sormak lazım TÜGVA’ya kamuya ait bir binada yer verdiniz. Bu yeri verirken kira aldınız mı? Aynı bina içerisinde kitap kafe diye bir yer var. Orası TÜGVA’ya mı ait. TÜGVA temsilcisi aynı zamanda Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda çalışıyor. Tüm bunlar kamu kaynaklarının ve kamu yerlerinin bu tip vakıflara peşkeş çekildiğini düşünmemize neden oluyor” şeklinde konuştu. 

TÜGVA da kira tartışması!

Dersim Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Şen de “Sadece tabelanın indirilmesi bir anlam ifade etmez. Faaliyetlerin de durmasını talep ediyoruz. Başta rektör olmak üzere üniversitedeki tarikatları temsil edenlerin de görevine son verilmeli. Bölgeyi anlayan, bilim üreten bir üniversite istiyoruz” dedi. TÜGVA’dan yapılan açıklamada ise yeni il binasında çalışmaların yürütüleceği bildirildi.
 

İBB’nin TÜGVA’dan geri aldığı yurtta kira krizi!


Geri Dön