30 / 06 / 2024

Ev sahibi-kiracı tartışması bitmiyor: Konya'da 84 yaşındaki vakıf başkanına kira dayağı!

Ev sahibi-kiracı tartışması bitmiyor: Konya'da 84 yaşındaki vakıf başkanına kira dayağı!

Konya'da kira meselesi sebebiyle tartıştıkları kişiyi takip edip darbettiği öne sürülen 3 zanlı tutuklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar..



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar da sular durulmuyor. Taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık sözlü tartışmalardan çıkıp taşlı sopalı kavga halini almaya başladı. 

Konu ile ilgili son bir örnek de Konya'dan geldi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konya İçme Suları Vakfı Başkanı Ali Parlatır (84) ile vakfa ait bir iş yerinin kiracısı olan İbrahim U, Talha U. ve Süleyman U. ile tartıştı. Anlaşmazlığın kira meselesi sebebiyle çıktığı belirtildi. 

Ev sahibi-kiracı tartışması bitmiyor: Konya da 84 yaşındaki vakıf başkanına kira dayağı!

Ali Parlatır, tartışma sonrasında iş yerinden ayrıldı. Ancak kendisini takip eden kiracılar tarafından Meram ilçesi Hatip Caddesi'nde sopayla darbedildi.

Yaralanan Parlatır, çevredekilerin ihbarının üzerine olay yerine gelen ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Olay sonrasında çalışma başlatan polis ekipleri, önce 2 şüpheliyi, kısa zaman sonra da diğer şüpheliyi yakaladı. 

Zanlılar, polis ekipleri tarafından sevk edildikleri adliyede, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Ev sahibi-kiracı tartışması bitmiyor: Konya da 84 yaşındaki vakıf başkanına kira dayağı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında ortaya çıkan bu anlaşmazlıklar yüzde 25 zam sınırına dayanıyor. Kiralara yüzde 25'ten fazla yapamayan ev sahipleri, sık sık kiracılarının bedavaya evlerinde oturduğuna dikkat çekiyor. 

Diğer taraftan ise kimi kiracılar da fahiş zamlar talep eden ev sahiplerindne şikayetçi oluyor. Bazı ev sahiplerinin yüzde 25 zam sınırına uymadığı sık sık gündeme geliyor. Zam oranının belirlenmesinin yanı sıra, tahliye konusu da en çok tartışmaya neden olan durumlardan oluyor. 

Kiraya yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'da kaldırılması bekleniyor. Ancak uygulama sona erdikten sonra kiraların nasıl belirleneceği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

Temmuz 2024 emekli zamlarında kök maaş tehlikesi! Milyonlarca emekli düşük zam alabilir! 

Kira gelirlerinden stopaj alınacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahipleri ve kiracılar için açıkladı!

'Ekmeği fırından alacaksınız' diyen uzmanı hangi tür arsanın hangi lokasyondan alınması gerektiğini açıkladı!


Geri Dön