30 / 06 / 2024

Temmuz 2024 emekli zamlarında kök maaş tehlikesi! Milyonlarca emekli düşük zam alabilir! 

Temmuz 2024 emekli zamlarında kök maaş tehlikesi! Milyonlarca emekli düşük zam alabilir! 

Emekli vatandaşların gözleri Temmuz 2024 zammındayken, Doç. Dr. Okan Güray Bülbül'den söz konusu zamlarla ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Doç. Dr. Okan Güray Bülbül açıklamasında emeklilerin kök aylıkları nedeniyle zam alamayabileceğini söyledi 



Milyonlarca emekli önümüzdeki ay alacakları zamları hesaplarken, pek çok kişiyi de üzen bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, hükümet geçtiğimiz günlerde emekliye refah payı için tüm kapıları kapatırken, kök maaşlara zam yapılıp yapılmayacağı da milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Güray Bülbül, CNBC-e ekranlarında milyonlarca emeklinin Temmuz 2024 zamları ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Milyonlarca emekli her sene iki kez zam alıyor, söz konusu bu zamlar da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre belli oluyor. Paylaşılan detaylara göre bu yılın ilk 6 aylık dönemi için enflasyonun yüzde 25-27 civarında olması bekleniyor. 

Temmuz 2024 emekli zamlarında kök maaş tehlikesi! Milyonlarca emekli düşük zam alabilir! 

Doç. Dr. Okan Güray Bülbül milyonlarca kişinin adeta dört gözle beklediği emekli Temmuz 2024 zamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada emeklilere verilecek olan zam sonrasında yaklaşık olarak 3.7 milyon emeklinin düşük maaş alabileceğini ya da hiç zam alamayacağını söyledi.

Doç. Dr. Okan Güray Bülbül ayrıca açıklamasında meclis açık olduğu için bu konu ile ilgili bir gelişme olabileceğini de dile getirdi. Ayrıca verilen son dakika bilgilerine göre kulislerde en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam 12 bin 500 TL olarak belirtiliyor.

KÖK MAAŞ TEHLİKESİ

Eğer söz konusu konu ile ilgili bir örnek vermemiz gerekirse, kök maaşı 7 bin 500 Türk Lirası şeklinde olan bir emekli vatandaşa eğer yüzde 26 oranında zam gelirse o emeklinin  kök aylığı 9 bin 450 Türk Lirası'na yükselecek. 378 liralık ek ödeme de eklendiği zaman da emeklinin maaşı 9 bin 828 lirada kalacak. Söz konusu bu durum da o emeklinin 6 ay boyunca 10 bin Türk Lirası maaş alması anlamı taşıyor. 

 

Kira gelirlerinden stopaj alınacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahipleri ve kiracılar için açıkladı!

'Ekmeği fırından alacaksınız' diyen uzmanı hangi tür arsanın hangi lokasyondan alınması gerektiğini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Dar ve orta gelirlilere kapsamlı konut desteği geliyor!


Geri Dön