04 / 05 / 2024

Detuyab Antalya havaalanı raporu

Detuyab Antalya havaalanı raporu

Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi AŞ (DETUYAB), Antalya'nın batısında kurulması planlanan üçüncü havaalanı için bir ön rapora imza attı.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

Antalya'da havaalanı yapılması talebi TBMM'de!

Antalya'nın batısındaki ilçelere yakın bir mevkiye havaalanı yapılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya Havaalanı 1100 dönüm daha büyüyor!

Antalya Havalimanı'nda uçak bakım hangarı, genel havacılık terminali ve park sahası için güney bölgesindeki sera ve yerleşim alanlarından oluşan bin 100 dönümlük arazinin yüzde 90'ı kamulaştırıldı. Bu yıl içinde tahliyeler başlayacak.

1A Plus'tan franchise adaylarına Antalya seyahati!

1A Plus,franchise görüşmelerini, adaylar için bir keyfe dönüştürüyor. 1A Plus, aday girişimcilerin Antalya’ya gidiş-dönüş uçak bileti, havaalanından transfer ve konaklama gibi giderlerini karşılıyor.

Afyon- ­Antalya Otoyolu, Burdur'dan geçecek!

Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Afyonkarahisar, Antalya arasında planlanan otoyolun Isparta’dan değil, Burdur’dan geçtiğini belirterek, yolun sadece SD Havaalanı ile Isparta OSB arasından geçeceğini belirtti.

Antalya Toptancı Hal-Göçerler arasındaki 2. etap çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 milyon liralık yatırımla hizmete açılan Altınova yolu, havaalanı ve Alanya yoluna alternatif oldu.

Antalya Kaş'a yapılacak havalimanı meclis gündeminde!

Kaş ilçesine havaalanı yapılacağı iddiası meclise taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Antalya'ya 3.havalimanı için yer tespit süreci tamamlandı!

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi. DETUYAB ihaleye talip oldu.

Antalya Altınova'daki yeni yol çalışması gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaalanı yoluna alternatif olacak, kent içi trafiğine büyük rahatlama getirecek Altınova yolu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Antalya Meydan-Havalimanı- EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi’nde yüklenici firma ilk rayları Tedaş Kavşağından Havaalanı köprü güzergahına kadar olan bölümünü döşemeye başladı.

Antalya yeni çevreyoluna kavuşuyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, havaalanı yoluna alternatif olacak Antalya trafiğine köklü çözüm getirecek projelerinden biri olan Altınova yolunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Detuyab Antalya havaalanı raporu Haberi

Detuyab Antalya havaalanı raporu

3. havaalanı için en uygun bölgenin Kaş-Demre Karayolu üzerindeki Sarılar-Çerler mevkinin olduğuna dikkat çekilen rapor, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfı Elvan'a verildi. 



Demre'de turizm tahsisi alan yatırımcı şirketler tarafından kurulan DETUYAB, ilk çalışmasında, 25 yıldır Antalya'da kurulması planlanan üçüncü havaalanı kapsamında rapor hazırladı. Raporda, 1990 yılından bu yana Ulaştırma, Habercilik ve iİenizcilik Bakanlığı tarafından üç kez inceleme yapılmasına karşın uygun yerin bulunamadığı havaalanı için yer tespiti de yapıldı. Konu ile ilgili DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, Batı Antalya Havalimanı için hazırlanan ön raporun, eski Ulaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfı Elvan ile bakanlığa verildiği, bakanlık üst düzey yetkililerinin Kaş-Demre Karayolu üzerindeki bölgeyi helikopter ile inceleyecekleri ifade edildi. 



Üçüncü havaalanına yönelik ihtiyacın nedenlerinin de sıralandığı...