20 / 05 / 2024

dev otopark çalışmaları

dev otopark çalışmaları

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

KİPTAŞ Kent Etiler'de son dakika! 1.361 konutluk dev projede imalat çalışmaları başladı! 

Kent Etiler adıyla yükselecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesinde imalar çalışmaları başladı. İstanbul'un kalbinde yükselen projede 1.361 yeni konut yer alıyor. 

Ayder Yaylası otopark ve altyapı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı!

Rize'deki Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Ayder'de öncelikle kanalizasyon, su, elektrik gibi alt yapı çalışmaları yol altına alınacak ve 1.600 araç kapasiteli otopark inşaatına başlanılacak...

Manisa Yunuskent 2'nci etapta çalışmalar hızlandı!

Manisa Yunusemre Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen dev toplu konut hamlesinin 2'nci etabında çalışmalar hızlandı.

Hacı Osman Korusu park çalışmaları 2018'de başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre Hacı Osman Korusu'na yapılacak olan Sarıyer'in Dev Bölge Parkı için gerekli izinlerin çıkmasından sonra 2018 yılı içerisinde çalışmalar başlayacak... 

Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali'nde çalışmalar başladı!

TOKİ'nin Kayabaşı'nda hayata geçirdiği Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali'nde çalışmalar başladı, dev projenin 2019'da tamamlanması planlanıyor.

Seydişehir'de otopark çalışmaları başladı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, eski cezaevinin yıkıldığı alana yapılacak olan otopark için çalışmalar başladı.

Düden Katlı Kavşak çalışmaları hızla ilerliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya ulaşımına kazandıracağı dev projelerden Düden Katlı Kavşağı çalışmaları hızla devam ediyor. Başkan Menderes Türel’in incelemelerde bulunduğu 3 katlı kavşak kademe kademe ulaşıma açılacak.

Kocaeli Yeni Kent Meydanı çalışmaları sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik alanında gerçekleştirilen kent meydanı ve yeraltı otoparkı projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nde çalışmalar başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri kapsamında Ihlamur Kasrı'nda kazı çalışması başladı. Kasıra zarar vermemesi için 10 metre kadar uzaklıkta yapılan çalışmalar Marmara Üniversitesi otoparkında sürüyor.

Kahramanmaraş Arasa Otopark'ta temel çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Arasa Çok Katlı Otopark’ta inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Alaşehir Yeni Otobüs Terminali'nde çalışmalar tam gaz!

Şehre değer katan dev yatırımları bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’de yapımına başladığı Yeni Otobüs Terminalinde inşaat çalışmaları sorunsuz devam ediyor.

Manisa Gördes Kapalı Pazaryeri için çalışmalar başladı!

Manisa il genelinde projelerini bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes Kapalı Pazaryeri ve Otopark Projesi için de çalışmalara start verdi. Gördes’in hem pazar yeri sorununa hem de otopark sorununa çözüm getirecek olan proje için jeolojik etüt çalışmalarına başlandı.

dev otopark çalışmaları Haberi

dev otopark çalışmaları

Milliyet’in mart ayında duyurduğu projeye göre her mahallede bir arsa temin edilecek ve buralara katlı otoparklar yapılacak. Her araç için de “otopark tapusu” oluşturulacak ve mahalleliye bu tapu maliyetine verilecek.


"Dünyaya örnek olacak"


Milliyet’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Projede çalışmalar tamamlandı diyebilirim. Büyük oranda yerler tespit edildi. Dünyaya örnek olacak bir proje, kısa süre sonra bazı semtlerde inşaatlara başlanacak” dedi.

İsteyen kiralayacak.


Topbaş, önceliği metronun gittiği mahallere ve kendi otoparkı olmayan sitelerin olduğu yerlere verdiklerini söyledi. Mülkiyet ile ilgili sıkıntılar olduğunu ifade eden Topbaş, bunların da büyük oranda aşıldığını kaydetti.


Edinilen bilgiye göre ilk olarak Kadıköy, Fatih, Üsküdar, Ümraniye, Beşiktaş, Beyoğlu gibi otopark sıkıntısının çok yaşandığı yerlerde 300’ü aşkın nokta belirlendi. Buralarda belirlenen yerlere katlı otopark belediye tarafından yapılacak ve mahalleliye...