05 / 05 / 2024

dev park planı

dev park planı

Bakırköy ile Zeytinburnu'ndaki plan değişikliğine göre, yapılaşmaya açılan arsanın tamamı bölge parkına alındı, imara kapatılan arsa, park ve dinlenme yeri olacak. Plan 23 Ekim'de yürürlüğe girecek...

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı plan değişikliği açıklaması!

Büyükçekmece’deki Albatros bölgesinde yer alan belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 

Albatros parkı planı iptal!

Albatros parkı planı Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası tarafından yargıya taşındı. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada planın, İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2018'de oybirliği ile iptal edildiği bildirildi.

Ankara Millet Bahçesi için çalışmalar 2019'da başlayacak!

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Avrupa'nın en büyüğü olacak Ankara Millet Bahçesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. İşler, dev park alanı için çalışmalara 2019'da başlanacağını söyledi.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Başakşehir Kayapark'ın detayları belli oldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayabaşı'nda 1,5 milyon metrekare alanda yapılacak Kayapark'ın birinci etap ihalesi 7 Eylül'de gerçekleştirilecek. İşte dev parkın detayları...

Ümraniye'ye 15 bin metrekarelik dev park geliyor!

Ümraniye'de bisiklet parkuru, spor aletleri, koşu ve yürüyüş parkuru ile çocuk oyun grubunun yer alacağı dev park inşa ediliyor.

Sakarya Hendek Park'ın temeli yarın atılacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Hendek'te inşa edeceği yeni parkın temeli yarın saat 12:00'de atılacak. Dev park 20 dönüm alan üzerinde inşa edilecek.

Bozüyük Yenidoğan'da dev park inşaatı başladı!

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Yenidoğan Mahallesi'nde yapımına başlanan, Manişar Parkı'ndaki çalışmalara katıldı. Manişar Parkı'nda çalışmalar devam ediyor.

İzmir Bayraklı'ya 9.7 milyon liralık dev park!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes almak isteyenler için Bayraklı’da yepyeni bir dünya kuruyor. 4 farklı etap halinde tasarlanan 9.7 milyon liralık dev park, hem dinlenme hem de spor ve eğlence mekanı olarak hizmet verecek.

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin parkı imara açıldı!

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin içerisindeki park, plan değişikliği ile imara açılıyor. CHP'li Doğan: Plan yasalara aykırı ve rant uğruna yapıldı.

Konya Cihanbeyli dev parkına kavuşuyor!

Yapımı kısa sürede tamamlanan ve Konya’nın 28 taşra ilçesi arasındaki en büyük parkı olma özelliğini taşıyan 15 Temmuz Şehitler Parkı, ilçenin yeni cazibe bölgesi haline geldi.

Şanlıurfa Ceylanpınar'daki dev park açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar ilçesinde 20 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan dev park, bölge sakinlerinin en uğrak adresi oldu. Park, aynı zamanda Ceylanpınar ilçe merkezindeki en büyük yeşil alan olma özelliğine sahip.

Malatya Beylerderesi'ne 300 dönümlük dev park inşa edilecek!

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye sınırlarında bulunan Beylerderesi mevkiindeki 300 dönümlük alana bölgenin turizm hizmetine katkı sağlayacak şehir parkı projesi hayata geçiriliyor.

dev park planı Haberi

dev park planı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu'nda yapmayı planladığı dev şehir parkı için ilk imar değişikliği yapıldı. Zeytinburnu'ndaki 83 dönüm büyüklüğündeki arazinin, konut ve ticaret imar planları iptal edildi.

Burası bölge parkına dönüştürüldü. Emlak Konut'a ait arsalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dev park yapılmak üzere satın alınmıştı.

BÖLGE PARKI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu ile Bakırköy'de ticaret ve konut imarı bulunan arsaların bölge parkına dönüştürülmesini içeren talebi onayladı. Bakırköy ile Zeytinburnu'ndaki plan değişikliğine göre, yapılaşmaya açılan arsanın tamamı bölge parkına alındı, imara kapatılan arsa, park ve dinlenme yeri olacak. Plan 23 Ekim'de yürürlüğe girecek....